MUK U PORODIČNOM DOMU DEČAKA KOJI JE POGINUO U UDESU NA PUTU LJIG- PRELJINA: Bio je divno i veselo dete, odličan učenik

Ljig

Foto: privatna arhiva

Dušan Srbljanović (12) iz Starih Banovaca je poginuo, dok su njegovi roditelji Vesna (43) i Svetozar (46), kao i stariji brat Petar (17) teško povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu Ljig-Preljina, u blizini skretanja za Čačak.

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila prekjuče oko 17.30, kada je porodični automobil kojim je upravljao Svetozar Srbljanović iz zasad neutvrđenih razloga izleteo s kolovoza, a potom se prevrnuo. Iako je Hitna pomoć ubrzo došla na mesto nesreće, mali Dušan je preminuo na putu za čačansku bolnicu, uprkos naporima lekarima koji su ga više puta reanimirali. Sumnja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, a nadležno tužilaštvo naložilo je pokretanje istrage.

UPOZORENJE IZ RUSIJE SRBIMA: „Amerika, EU i NATO raspiruju vojni sukob na Balkanu!“

U domu Srbljanovića juče je zavladao muk zbog tragedije koja ih je zadesila.
– Oni su divna porodica. Svetozar je bio pažljiv vozač. U četvrtak su krenuli svi zajedno kod njegovog oca u Doboj da mu pomognu oko slave koja je u nedelju. Majka mu je preminula, pa su, eto, hteli da mu pomognu i da ujedno s njim provedu nekoliko dana – priča jedna od rođaka.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ona dodaje da su u Priboj krenuli oko 15 sati.
– Vesnina majka ih je zvala telefonom nekoliko puta, ali se niko nije javljao na telefon. Oko 22 sata zvala je Svetozarevog oca, koji joj je rekao da su imali udes. Pozlilo joj je, pa je sinoć nekoliko puta dolazila Hitna – priča rođaka.

Ona kaže da je strašnu vest roditeljima juče saopštio jedan rođak u bolnici.
– Dotad nisu znali da su izgubili Dušana – priča kroz suze rođaka.
Niko od rođaka koje smo zatekli ispred doma Srbljanovića nije juče mogao da kaže šta je uzrok nesreće.

PRIZNANJE KOSOVA ILI SANKCIJE: Stiže KONAČNA UCENA Amerike, evo i kada

– Ne znam da li je uzrok brzina ili mu je možda pukla guma. Niko od nas nije razgovarao s njima. Verujem da će se kasnije sve znati – priča rođaka.
Inače, kako su nam objasnili, Dušan je bio učenik petog razreda u osnovnoj školi koja se nalazi u blizini.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Bio je divno, veselo dete. Odličan učenik i miljenik u odeljenju. Bio je samo dete i ovo je za sve nas veliki gubitak. Ne znam kako će se sa ovim gubitkom izboriti Svetozar i Vesna – priča komšinica.

(Dnevne.rs/Izvor: J.Rafailović, Kurir.rs)