MRTVA JE! Tragičan ishod potrage za turistkinjom u Srbiji koja je nestala krajem juna (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Tragičan ishod potrage za turistkinjom u Srbiji koja je nestala krajem juna.

Potraga je trajala skoro tri meseca, a u nju su bili uključeni srpska policija, spasilačke službe, kineska ambasada i roditelji nesrećne devojke.

Telo devojke pronađeno je obešeno o jedno drvo blizu puta Mitrovac – Perućac na Tari, a da li je Kineskinja, kao što se pretpostavlja izvršila samoubistvo ili se radi o zločinu, pokazaće odbukcija koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Užicu, piše Blic.

Džu Sinjue je 28. i 29. juna boravila u Bajinoj Bašti, gde je došla turistički, sama, i to je poslednje što se zna o njoj. Iz Bajine Bašte se tada poslednji put javila svojim roditeljima, što je kasnije, s obzirom da su oni prijavili njen nestanak jer se nije vratila kući, utvrđeno praćenjem baznih stanica.

kineskinja

Foto: MUP Srbije

Međutim, posle ovoga nije bilo nikakvih drugih informacija o njenom kretanju.MUP Srbije 25. jula saopštio je da je Kineskinja nestala i zamolio sve koji eventualno znaju nešto o njoj da jave policiji.

U međuvremenu u Bajinu Baštu su dolazili i roditelji Džu Sinjue koji su u razgovoru sa meštanima pokušavali da nešto više saznaju o svojoj ćerki.Posle tri meseca potraga je urodila plodom, a telo Kineskinje, obešeno o drvo u provaliji ispod puta, locirano je zahvaljujući njenom mobilnom telefonu.

Rendžeri NP “Tara” dojavu o području na kome se nalazi telo dobili su juče popodne, posle čega su u pretragu krenuli zajedno sa Kinezima koji su ovde namenski došli da traže Džu Sinjue.

     

(Dnevne.rs / Telegraf.rs/ /Izvor:Blic)