MISTERIJA SMRTI BOJANE MILANOVIĆ: “Posle prvog ispaljenog metka, kako je ponovo pušku napunila?”

Bogatić

Foto: Facebook/Printscreen/Kulijana LIfe

Bojanina porodica pokrenula je istragu, angažujući i veštake, kako bi se utvrdio razlog smrti pripadnice Vojske Srbije, koja je 23. sprila prošle godine, u četvrtom mesecu trudnoće, pronađena mrtva u kući svog verenika Joviše M. u selu Dublje kod Bogatića.

Ova tragedija potresla je ne samo Mačvu već i ceo region.

Bojanini poznavaoci, prijatelji, kolege, rodbina i dalje ne mogu da poveruju da je ona samo pet dana pred venčanje pucala u sebe iz lovačkog karabina.

To oružje je bilo u vlasništvu njenog verenika, takođe pripadnika Vojske Srbije, sa kojim je radila zajedno u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

– Mnogo je tu nejasnoća. Počev od toga kako je neko mogao da puca dva puta  iz puške sa optičkim nišanom?! Posle prvog ispaljenog metka, kako je ponovo pušku napunila? da li su na njenim rukama pronađene čestice baruta. Ona je zatečena u ležećem položaju na krevetu ispruženih nogu, a ipak neko ko je u bolovima obično je savijenih nogu – navodi Bojanina porodica samo neka od pitanja na koja očekuju odgovor nakon sprovedene istrage.

UMRLICA ZA BORU ČORBU: JEZIVA poruka koje se svi gnušaju (FOTO)

Njeni najbliži u izjavi tvrde da su se te kobne večeri pre nego što će njen verenik otići na posao budući mladenci posvađali.

– Bojana je znala da je Joviša bio u vezi sa devojkom koja je takođe radila sa njima u istoj kasarni. Kada je on otišao na posao, zvala ga je nekoliko puta ali se nije javljao. Posle mu je poslala poruku da se neće udati i da će otići od njega ako ne prekine sa tom devojkom. Dok je bio u toj smeni, njemu je telefon jedno vreme bio isključen. Zašto i kada ne znamo, jer je menjao iskaz u koliko sati ga je ponovo uključio – priča porodica nastradale devojke, dodajuči da su strašnu vest čuli od sina, kojeg je ujutru pozvao Joiviša kada se vratio kući sa posla iz te smene.

Posle Bojanine sahrane, kao kažu, više se nisu ni videli sa nesuđenim zetom.

Majka Snežana u nekoliko navrata pokušala je da od Joviše dobije ćerkine stvari, ali on joj više nije odgovarao na njene pozive i poruke.

NE ULAZI U SOBU

Mislimo da živi u Sremskoj Mitrovici, ali dođe da pomogne majci i bratu. Kažu da posle tragedije, više ne može da uđe u sobu u kojoj je zatekao stravičan prizor.

vojska

Foto: Printscreen/fejsbuk

– Ni ne želimo da ih podsećamo, ništa ih i ne pitamo, teško je i njima – govore komšije iz Jovišine ulice, dodajući da ga retko viđaju.

Meštanima sela Dublje i dalje ne bledi sećanje na tragediju, Jovišu i Bojanu pamte kao lep par, za koji, kako kažu, nikada nisu čuli nešto loše.

(Dnevne.rs/izvor: večernje novosti)