MINJE (15) VIŠE NEMA: Devojčica nije uspela da se izbori sa TEŠKIM OPEKOTINAMA

tuga

Foto: printscreen

Minja Draganić (15), kojoj je 50 odsto kože izgorelo u plamenu na Dorćolu, izgubila bitku za život

Minja Draganić (15), koja je 27. oktobra spasena iz zapaljenog stana na Dorćolu u Beogradu, juče je preminula u bolnici. Minja je imala opekotine na oko 50 odsto tela, zbog čega joj je presađena koža sa donora, ali nažalost, nakon mesec dana borbe, nije uspela da pobedi u bici za život.

– Lečila se na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a nedavno je premeštena u Tiršovu. Imala je niz operacija. Sa šest donora joj je presađena koža, radilo se i na nabavci veštačke kože iz Belgije – kaže izvor i nastavlja: – Postepeno se oporavljala, iako je imala izuzetno teške povrede i nekoliko operacija. Nažalost, stanje joj se juče ujutru naglo pogoršalo i preminula je.

Ognjen Todorović, porodični prijatelj, koji je Minji donirao kožu, kaže za Kurir da ne može da veruje šta se dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ: DR TIODOROVIĆ: Nove mere na graničnim prelazima za dva-tri dana

– Ja sam još u zavojima, a nje nema. Voleo sam je kao sestru, sad me više ništa i ne boli. Otišao je deo mene – priča potreseni mladić i nastavlja: – Minja je tri puta operisana, oporavljala se, čak je počela i da sedi i priča, smejala se. Međutim, stanje se pogoršalo, ponovo su je uspavali i stavili na intenzivnu negu. Inficirale su joj se rane.

Podsetimo, Minja Draganić zadobila je opekotine na dan slave, Svete Petke. Ona je ostala sama u stanu i otišla do kupatila, kada je, navodno, mačka oborila slavsku sveću, koja je bila na stolu. Sveća je zapalila sto, a plamen se ubrzo proširio na čitav stan. Bežeći od stihije, Minja je istrčala na terasu na 10. spratu i dozivala pomoć.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐANI U NEVERICI Kon otkrio: Situacija sa koronom je KATASTROFALNA, predlagali smo restrikcije još pre 20 dana (INFO)

– Čuli su je radnici koji su krečili fasadu na obližnjoj zgradi. Njih petorica su bez razmišljanja ušla u zgradu i sa terase na devetom spratu, pomoću užeta, spasli Minju, koja im je skočila u naručje – podseća sagovornik i dodaje da su snimci spasavanja devojčice iz plamena obišli Srbiju, a potez hrabrih molera zadivio je sve.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/ J.Ivić- J.Rafailović )