“Miko ne idi sine, Majo, pruži ruku da te majka izvuče” Vrisci majke na sahrani tragično nastradalih ćerki (FOTO)

majka

Foto: Privatna arhiva

– Miko moja, Majo moja, oči moje, duše moje iskrene. Nije vama ovde mesto, niste vi za taj put. Zar vam je ovo nagrada za sve što ste bile, što ste radile. Tek ste trebale da živite, da stvarate a odoste i ostaviste nas. Ostade nam prazna kuća – naricala je juče Zora Petrović, majka Marije i Milice koje je 1. aprila u Knjaževačkoj ulici usmrtio pijani vozač Stojan N. (30).

Zora i njen suprug Slobodan klečali su između dva sanduka u kapeli niškog Novog groblja dok su opelo služila šestorica sveštenika.

Među njima je bio i Branislav Tonić, čiji je otac Svetislav Tonić (83) poginuo zajedno sa devojkama kada ih je Stojan vozeći velikom brzinom pokosio “opel astrom”.

Kolonu su predvodili drugovi Milice i Marije noseći njihove fotografije Foto: Privatna arhiva

Nepregledana kolona u kojoj je bilo preko hiljadu Nišlija otpratila je dvojke do poslednjeg počivališta a retki su bili oni koji su uspeli da zadrže suze. Među njima je bio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je došao da bi bio uz ožalošćene sugrađane.

JEZIVO UBISTVO KOD KLADOVA: Ubio ženu ČEKIĆEM, pa popio veću količinu tableta (INFO)

Kolonu su predvodili drugovi Milice i Marije noseći njihove fotografije. Njihove roditelje do groba je dovezlo pogrebno vozilo jer nisu bili u stanju da pešače.

Njihove roditelje do groba je dovezlo pogrebno vozilo jer nisu bili u stanju da pešače Foto: Privatna arhiva

Zora je jedva stajala na nogama, pridržavao je suprug i rođaci i nije prestajala da doziva svoju mrtvu decu. Majčina vriska zaparala je nebo kada su sanduci spušteni u zemlju.

Majčina vriska zaparala je nebo kada su sanduci spušteni u zemlju Foto: Privatna arhiva

– Miko, Majo, ne ostavljate me. Evo majka vam pruža ruku, ne idite – vrištala je očajna žena pokušavajući da se otme iz ruku muža i rođaka.

-O, Bože – zavikao je Slobodan, pre nego što su priskočili rođaci i pridržali ženu koja se srušila pa je zbrinula ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je sve vreme dežurala na groblju.

Po želji njihovih roditelja u sanduke su stavljeni i dresovi sa crnobelim obeležjima Foto: Privatna arhiva

Milica i Marija su bile vatrene navijačice “Partizana. U njihovim albumima ostale su fotografije sa članovima ovog sportskog kluba. Po želji njihovih roditelja u sanduke su stavljeni i dresovi sa crnobelim obeležjima.

Policija ima ORUŽJE kojim je ubijena pevačica? Ovaj telefonski broj rešava VELIKU MISTERIJU!

Dva groba prekrilo je more cveća kojim su se ožalošćena rodbina i prijatelji oprostili od dveju devojaka koje su zajedno otišle u smrt, kao što se i u životu nisu razdvajale.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K., Telegraf.rs)