Medicinska sestra Irena je poginula u jezivom sudaru kod Kuršumlije: 2 anđela ostala bez majke (FOTO)

medicinska-sestra

Irena Vesović/ Foto: Privatna arhiva

Na licu mesta pronađena su četiri ugljenisana tela

Medicinska sestra Dobrila Radovanović (50), koja je primljena u KC Niš sa teškim povredama i krvarenjem nakon stravične nesreće kod sela Barlovo, preminula je u toku operacije, saopštio je direktor UC KC Niš, Miodrag Lazić.

Dobrila je druga medicinska sestra koja je poginula u ovoj nesreći. Telo njene koleginice, Irene Vesović (43), koja je preminula na licu mesta, vatrogasci su pronašli u autobusu. Irena Vesović je majka dvoje dece. Na društvenim mrežama Irena je često objavljivala fotografije sa svoja dva anđela, dvoje mališana, koji su jutros ostali bez majke.

Foto: Telegraf

Stravičan sudar autobusa Niš ekspresa i kamiona koji je vozio na relaciji Minhen-Kosovo dogodio se rano jutros na magistralnom putu Niš-Priština. Autobus je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i zakucao se direktno u kamion i odmah se zapalio.

Ono što je do sada sigurno poznato jeste da su u užasnom direktnom sudaru kamiona i autobusa stradala oba vozača ovih vozila. U autobusu su odmah pronađena još dva ugljenisana tela putnika.

– Pacijentkinja je primljena u 11.50 časova u Urgentni centar KC Niš. Do sada su se lekari borili i uprkos svim naporima, mogli smo samo da konstatujemo smrt – rekao direktor Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Zoran Radovanović.

Prim. dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra istakao je da je opetativni tim niških lekara sačekao dolazak najteže povređene putnice i da je odmah uvedena u operacionu salu, ali da nisu uspeli da joj spasu život jer su povrede bile preteške.

– D.R. (50), medicinska sestra iz Prokuplja, naša koleginica, primljena je u Urgentni centar u 11.50 časova. Odmah je odvedena u operacionu salu gde ju je čekao ceo operativni tim. Bili smo spremni da svaki minut ukrademo jer smo očekivali krvarenje i znali smo da je povreda bila pet sati pre toga. Radilo se o teškim povredama unutrašnjih organa sa velikim krvarenjem.

autobus

Tužni prizori sa mesta nesreće/ Foto: MUP Srbije

Ekipa je pokušala sve, ali posle kratkog vremena došlo je do smrti na operacionom stolu. Nama je uvek teško kada izgubimo pacijenta. Ali, ovde i pored dobre komunikacije i brzog dočeka pacijenta nije moglo da se pomogne jer veliko krvarenje zahteva brzu intervenciju, a dosta je prošlo od povrede. Nažalost, naša koleginica je preminula, saopštio je prim dr Lazić.

Dva brata R.V. (58) i R.V. (57), koji su takođe prebačeni u Niš, stabilizovani su i nisu bili životno ugroženi u vreme davanja izveštaja. R.V. (58) je zadobio povredu leve potkolenice i desnog kolena. Prema rečima dr Lazića trenutno je pripremi i biće operisan u narednih sat ili dva.

– Pacijent je vitalno stabilan, životno neugrožen. Njegov rođeni brat V.R. (57) je primljen na intenzivnu negu Klinike za anesteziju na neurohirurško odeljenje zbog preloma lobanje. Ima i prelom rebara sa leve strane, ali je stabilan. Trenutno nije za operativni rad, i nalazi se na intenzivnoj terapiji – ističe dr Lazić.

(Dnevne.rs /Izvor: D.K, Telegraf)