MALIŠA SE BORI ZA ŽIVOT I ZVAĆE SE VUK! Rodio se u četvrtak i u ISTOM DANU OSTAO I BEZ MAME I BEZ TATE

tuga

Foto: privatna arhiva

KRUŠEVAC – Čitava Srbija moli se za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svet došla na Odeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac – Kaonik.

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mestu nastradao njen suprug i otac dečaka Stefan Ilić (26). Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je leče u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac – zvaće se Vuk, pišu Novosti.

Biće to prava pobeda jedne jake “zimske” bebe, koja je ostala bez oca, koji se našao za volanom “fijata”, i bez majke, koja je sedela na zadnjem sedištu kada se njihovo vozilo direktno sudarilo sa autobusom “Jugoprevoza”.

Kraj Jovane je u “fijatu” sedela i njena rođena sestra Teodora Milenković (20), dok je na mestu suvozača bio njihov otac Saša Milenković. Njegova rođena sestra, Jasmina Golubović, koja je udata i živi u Mozgovu kod Aleksinca govori o razmerama tragedije koja ih je pogodila.

– Mališan se spasao smrti, ali, eto, nije video roditelje, nisu ni oni njega – kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina. – Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htela da sedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

Na VEČNI POČINAK ODLAZE ZAJEDNO, a Jovanina tužna sudbina joj od DETINJSTVA OTEŽAVA ŽIVOT! (FOTO)

Jasmina strahuje kako će Teodora prihvatiti da je izgubila stariju sestru i zeta.

– Teodora se toliko radovala Jovaninoj trudnoći. Umela bi da joj poljubi stomak i da onda oseća trzaj bebe kao neki odgovor – priča Jasmina.

Baka Nadežda Milenković kaže da je prethodne noći sanjala unuku Jovanu. Starica je sa pokojnim suprugom brinula o Jovani i Teodori, kako bi pomogla sinu Saši, koji je pre 15 godina postao samohrani otac.

– Sanjam je kao da ulazi u sobu i pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to – govori nam baka Nadežda.

– A dobri su bili, Stefan i Jovana. Zavoleli su se, bili su duže od godine zajedno. Kad je Jovana zatrudnela, on je došao da živi kod nas. Radio je na građevini, kao mehaničar, bio je vredan.

Tuga: Sestra Teodora ne zna za Jovanu

Porodica Milenković pokušava na sve načine da od Teodore, koja se od posledica sudara oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, sakrije istinu o stradanju njene sestre Jovane. – Telefon nije kod nje, sve je to negde ostalo u kolima, reći ćemo joj kada bude bila spremna, mislim da još nije trenutak – kaže Saša Milenković.

MI NISMO BOSANSKI SRBI, NEMOJTE NAS VREĐATI! Dodik tvrdi da je ovaj naziv etiketiranje, a odgovorio je i Hrvatima!

Milenkovići su ceo četvrtak proveli u bolnici sa prijeteljima i Stefanovom familijom. I u petak su, sve do ranih jutarnjih sati, verovali i nadali se da će Jovana preživeti. I lekari su vodili veliku borbu da porode mladu pacijentkinju i održe je u životu uprkos izuzetno teškom stanju. Ali povrede su bile jače.

Beba je na svet došla carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara i domah je reanimirana. Kada su joj lekari stabilizovali stanje, hitno je prevezena u Centar za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, i nastavili da se bore za život mlade majke.

tragedija

Foto: printscreen/Fejsbuk

Lekari su zbog komplikacija ponovo uveli Jovanu u salu u toku popodneva i sve do zadnjeg trenutka Srbija se molila za trudnicu koja je trebalo da se porodi 24. januara. U nedelju će Milenkovići organizovati njenu sahranu, na lokalnom groblju u Đunisu, dok će Stefan biti sahranjen danas u rodnom Parunovcu.

Vozaču pritvor 30 dana

Sud u Kruševcu je posle saslušanja osumnjičenog, a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču autobusa Bojanu I. zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa “Jugoprevoza” iz Kruševca.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Večernje novosti/S. Babović)