MAJKA OBOLELOG VALJEVCA: Ivan je zatvoren u kabini, hranu mu ostavljaju ispred vrata!

virus

Foto: Facebook/Ivan Sofronijevic

Prema poslednjim vestima, kruzeru „Grand princes“, koji je bio izolovan kod San Franciska zbog 21 slučaja koronavirusa, dozvoljeno je da pristane u Ouklandu, na severu Kalifornije.

Zaraza: Konobar Ivan Sofronijević inficiran je koronavirusom na brodu „Grand princes“, u dobrom je stanju, baš kao i srpski nulti pacijent I. Đ. iz Bačke Topole, koji se leči u KC Vojvodine.

Valjevac Ivan Sofronijević (29), konobar na kruzeru „Grand princes“, zaražen je koronavirusom, ali se, kako za Kurir kaže njegova majka Milena, oseća dobro. Istovremeno, I. Đ. iz Bačke Topole, koji se leči u Kliničkom centru Vojvodine, a potvrđen mu je u petak koronavirus, dobro je, kažu za naš list u toj zdravstvenoj ustanovi.

Sa druge strane, sedmoro zdravstvenih radnika iz privatne poliklinike u Subotici, gde je prvo I. Đ. pregledan, u izolaciji su na 14 dana i svi su, prema našim informacijama, u dobrom stanju. Prema podacima Ministarstva zdravlja, do juče je testirana 91 osoba i svima su rezultati analiza negativni, dok je u Srbiji dosad potvrđen samo jedan slučaj te infekcije.

SRBIJA TUGUJE! Umrla legenda crveno-belih (FOTO)

Majka brine

Milena Sofronijević, majka zaraženog Valjevca Ivana Sofronijevića (29), koji se nalazi u izolaciji na kruzeru „Grand princes“, kaže za Kurir da se čuje sa svojim sinom, da je on dobro, nema temperaturu. – On sada samo kašlje. Na početku je imao temperaturu i uši su mu bile zapušene. Bio je malaksao, ali je pregurao to. Juče nije imao temperaturu, koju mu mere na tri sata, izolovan je već sedam dana u nekoj kabini zato što kruzer nema dozvolu da se usidri i da inficirane prebace u neku lokalnu bolnicu. O tome još ništa ne znam. Videćemo šta će biti. Bitno mi je da je on dobro, da nije klonuo psihički. Bio je nervozan prethodnih dana zato što je zatvoren i nema kontakt ni sa kim. Hranu mu dostavljaju ispred vrata, voće, sokove, sinoć je dobio od kapetana paket slatkiša i karte da bi se malo razonodio. Nadam se da ga je bar to malo obradovalo – priča Ivanova majka i dodaje da je njenom sinu to prvi kruzer na koji je otišao da radi.

– Otputovao je 8. novembra. Još dva meseca trebalo je da bude tamo. Završio je u roku Fakultet za bezbednost. Nije bilo posla ovde i odlučio je da se zaposli na kruzeru i zaradio je koronavirus. Verovatno da se posle ovoga neće vraćati na brod. Zabrinula sam se kad mi je javio da je zaražen, kako da se ne zabrinem. Prvo je krio to od mene, govorio da je običan grip i posle – šok. Ali biće dobro – optimista je Milena, koja misli da još ima Srba na tom kruzeru.

Prema poslednjim vestima, kruzeru „Grand princes“, koji je bio izolovan kod San Franciska zbog 21 slučaja koronavirusa, dozvoljeno je da pristane u Ouklandu, na severu Kalifornije, saopštila je kompanija koja je vlasnik broda, a njegovo usidrenje očekuje se danas.

POSLEDNJI DETALJI OTMICE U PANČEVU! Dete ukralo bebu, a razlog je neverovatan (INFO)

I. Đ. oseća se dobro

Sa druge strane, u Klinici za infektivne bolesti KC Vojvodine prenose za Kurir da je stanje nultog srpskog pacijenta I. Đ. (43), koji je kod njih stigao na lečenje prekjuče, stabilno. – Pacijent je stabilno. Prate se svi rezultati laboratorijskih nalaza. U njegovo lečenje uključen je konzilijum stručnjaka različitih specijalnosti, ne samo KC Vojvodine. Istovremeno, u stalnoj smo vezi sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i s njihovim preporukama i iskustvima iz Kine i iz Italije – kaže za Kurir dr Vesna Turkolov, upravnik Klinike za infektivne bolesti KC Vojvodine.

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs)