“Majka je mislila da će biti bolje kada odu u Beograd”: Komšije iz Ljubovije otkrile tužnu sudbinu nastradalih mališana

policija

Foto: Telegraf

Vest o tragediji u porodici Tofilović brzo se pročula, ne samo u njihovom rodnom selu, već u čitavoj Azbukovici.

Komšije i srodnoci su, vrlo brzo shvatili o kome se radi kada su čuli imena dece, pošto su iz kraja otišli pre oko tri godine i danas pamte ih i komšije i poznanici.

– U toj porodici, nažalost, umesto da svako novorođeno dete donese novu radost, dogodilo se da prinove samo uvećavaju sukobe i probleme između žene i čoveka – pričaju nam komšije. – Problem je bio u ocu, koji umesto da bude glava porodice u istinskom smislu, i brine o čeljadima, najčešće se „družio“ sa čašom i flašom. Nesrećna žena je mislila da će nešto da bude bolje kada odu u Beograd, gde su veće šanse da se zaradi neki dinar više.Navike iz zavičaja, otac je nastavio, kako smo čuli o njihovih srodnika, i u Maloj Moštanici. Muka i nevolja žene sa decom.Ne daj Bože nikome.

Za zemljake nije ni čudno što je otac „iza brave“.Kažu da je imao običaj da uzme tuđe, umesto da zaradi. Neki od oštećenih ljudi su mu praštali ili su se pravili da ne vide i ne znaju šta im je uzeo. U novoj sredini, po svoj prilici, praštanja nije bilo.

TEŠKA NESREĆA: Požar u Maloj Moštanici, 2 deteta nastradala (INFO)

-Ovo je klasičan slučaj zanemarene dece, tako je bilo i kad su bili ovde, pa nije čudo što su deca, inače dobra i jako bistra, postala štićenici Centra za socijalni rad, pored živih roditelja.

Familija nastradale dece je mala u ovom selu, udaljenom od Ljubovije petnaestak kilometara. Pored ove kuće, koja je napustila rodno ognjište, ostale su još dve I da su hteli srodnici nisu imali od čega da im pomognu.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)