Majka čula da joj se sin udavio u Srbiji, pa doletela iz Francuske: Zbog strašne vesti ostaje 7 dana

tragedija

Hilal (levo) i Homajoun, Foto: Privatna arhiva

Trojica migranata su, kako saznajemo, pokušala u subotu da preplivaju Drinu kod Loznice. Dvojica su spasena, jedan se utopio. Jadna majka, kada je čula da bi nestali mladić mogao biti njen sin, pohrlila je iz Francuske u Srbiju, ali nije imala papire da uđe u našu zemlju. Ipak, zbog strašne situacije, njoj je odobren sedmodnevni ulazak u zemlju. 

Sve što je znala jeste da je njen sin nestao u reci, ali nije imala informaciju da li se spasio, da li je pronađeno telo. Sada je potvrđeno da je to on, a njegovo telo nalazi se u šabačkoj kapeli. 

Momak se zove Hilal Š, a o njemu je “Telegraf” pisao kao o vernom prijatelju i cimeru Iranca Homajouna, dečaka sa posebnim potrebama kojeg su roditelji zbog bolesti ostavili u Srbiji.

Hilal je brinuo o svom drugu, vodio računa o njegovim terapijama, pratio ga do grada kada je bilo potrebno, a rastali su se kada je Homajoun konačno, zahvaljujući novinarki Tanaz Kamea iz Londona, otišao u svoju rodnu zemlju.

SULUDA ODLUKA PRIŠTINE: Zabranjen ulazak svim SRPSKIM ZVANIČNICIMA na KiM

I naš reporter tada je poslednji put video Hilala. Sedeo je pored Homajouna, zagrlio ga je i prijateljski su se pomilovali glavom o glavu. 

Kada smo juče stupili u kontakt sa Nahid Nazari, njegovom majkom, ona je potvrdila da se dva dana nalazi u Beogradu.

– Bila sam zabrinuta za svog sina i odmah sam došla, žurila sam, pa nisam ni uzela vizu. Moje srce govori da je Hilal živ. Sve što sam čula je da se udavio u reci sa svoja dva prijatelja. Pokušavam da uđem u zemlju – kazala je juče Nahid Nazari.

ŽESTOKA RASPRAVA SA AMERIČKIM NOVINAROM: Novak: O čemu pričate? Nema potrebe da me napadate!

Juče se pojavila vest da je jedno telo muškarca tamnije puti bez iakvih ličnih dokumenata isplivao kod sela Crna Bara i da je u vodi bilo 4 dana.

         

(Dnevne.rs/Izvor: M.B., Telegraf.rs)