LJUBA ZEMUNAC JE BIO MALA BEBA ZA NJEGA: Bio je zverka, I SVI SU GA SE PLAŠILI JER JE BIO NAJJAČI U JUGI

devedesete

, Foto: Printscreen / Instagram / legendedevedesetih, Facebook/Puls Asfalta

Mange je postao poznat posle incidenta u kafani “Mala Romansa” na Julinom Brdu, kada je pretukao devetoricu, od kojih su neki koristili i noževe. Bio je izboden i isečen, ali je ipak ostao na nogama.

Likovi koji su obeležili epohu kriminala i podzemlja i dalje se često spominju. Osobe koje poštuju njihov rad i delo, na društvenim grupama objavljuju fotografije i priče o ljudima koji su palili beogradski asfalt.

Ovaj momak je važio za jednog od najjačih ljudi Jugoslavije. Njegovu snagu poštovale su najveće zverke tog doba.

Milorad Veljić Manga. Legenda Žarkova, čovek ne toliko poznat javnosti, ali da onima koji su bili u zatvoru kada su mogli čuti robijaški sleng. Mangaš ili Mangalija koji se odnosi na krupnog, jakog i za.ebanog momka.

I danas kada neko krene da izigrava neki faktor iza rešetaka, čuće od starijih likova:

“Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!”

Svoju zatvorsku reputaciju stekao je kada su mu samicu ubacili 5 Albanaca, a jedino je on izašao na nogama.

Velika kobra je dominirala njegovim leđima i po tome su ga prepoznavali u gradu.

SERGEJ TRIFUNOVIĆ NA KOSOVSKOJ TELEVIZIJI PRIZNAO ŠTA JE BIO PRAVI CILJ PROTESTA: Izmanipulisani građani u neverici gledali OVAJ SNIMAK!

Mange je bio pravi predstavnik stare garde žestokih momaka za koga je fer plej bio svetinja i sve je rešavao golim rukama. Iako legenda o Mangetovoj snazi danas običnim ljudima zvuči kao bajka, njegovi savremenici će potvrditi da su sve priče o njemu istinite i da se takav čovek jednom rađa!

Mange nije učestvovao u ludilu devedesetih, živeo je mirno, ostario i preminuo srećan, okružen decom i unucima.

Uprkos pucnjavama, brojnim ubistvima, braći Bambalić, legenda u Žarkovu je ostao Mange. O njemu se još uvek šapuće sa strahom, a tuča u kafani “Mala romansa”, kada je izboden “složio” devetoricu napadača i dalje se prepričava.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)