Lazara (10) pregazio kamion dok je vozio trotinet: Otac ga držao u naručju dok je umirao, a sve to posmatrao je i njegov brat

tuga

Foto – Ilustracija: – Tanjug/AP, Facebook

Lazar Perić (10) vraćao se kući, kada da je pregazio kamion, prenose švajcarski mediji. Njegov stariji brat Miloš (12) pozvao je roditelje, a otac Branislav (50) je odmah dotrčao do mesta nesreće. Gledao je kako mu sin umire.

Lazar i Miloš na trotinetima su se u utorak vozili kući u Efretikonu u Švajcarskoj i morali su još samo preći preko pešačkog pelaza. Miloš se vozio ispred brata. Ivan L. (19) u kamionu nije video Lazara i nije kočio. Lazar je ostao da leži na asfaltu, teško povređen.

– Miloš nam je rekao da je vikao “stani” i da je pokušao da zaštiti brata, ali nije uspeo – rekao je otac Branislav, poreklom iz Srbije. On i supruga Olivera (44) su bili kod kuće i čekali su da dečaci dođu na ručak.

– Došao je Miloš i rekao da se Lazaru dogodilo nešto loše. Odmah sam otrčao tamo. Lazar je teško disao, nije mogao da govori. Uzeo sam njegovu ruku. Sve vreme me gledao. Držao sam ga za ruku sve dok nije umro – kaže Branislav. U međuvremenu je stigla hitna pomoć, ali nisu uspeli da spasu dečaka.

Foto: Facebook

Ivan L. samo dva meseca vozi kamion za firmu Siegrist Transporte AG. Njegov šef ga brani.

– Napravio je sve što je mogao. Nije vozio brzo, a na tom mestu čovek mora paziti na puno toga. Na desnoj strani je mrtvi ugao relativno velik – kaže Daniel Sigrist (41). Ivan L. živi s roditeljima u Glatbrugu. Njegova majka kaže da će njen sin ceo život morati da živi sa krivicom.

“KAKO SKRŠTENIH RUKU DA ČEKAM NJEGOVU SMRT” Borba oca iz Despotovca da spasi život sina (1), kojeg su doktori proglasili PACIJENTOM KOJI UMIRE

– Ivan je loše, jako loše. Jako mu je žao. Ja plačem danima. Saosećam se s porodicom stradalog dečaka i želim da kontaktiram njegove roditelje samo ne znam šta bih im rekla u ovoj teškoj situaciji – kaže Ivanova majka za Blick.

Dodala je kako je njen sin oduvek hteo da bude vozač kamiona. Kaže i da je Ivan zatražio pomoć sveštenika.

– Tragedija je na njemu ostavila traga – kaže majka.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)