KRVAVI UTORAK NA SRPSKIM DRUMOVIMA! Za 12 sati 12 mrtvih: Krenuli na posao, kod doktora i porodice, ali GUSTA MAGLA im je odnela živote (FOTO)

udes

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U četiri stravične saobraćajne nesreće koje su se dogodile tokom jučerašnjeg dana u Srbiji život je izgubilo 12 ljudi. Oni su preminuli u smrskanim vozilima nakon jezivih saobraćajki koje su se dogodile na dve lokacije: auto-put Beograd-Niš u oba smera i u udesu kod Svilajnca. Ovakav crni dan na putevima Srbija ne pamti..

Crni dan započeo je rano ujutru, oko 7.20 kada je magla na auto-putu počela da “guta” žrtvu po žrtvu. Kamion je vozio auto-putem kada je odjednom upao u gustu maglu… vozač je naglo usporio ili zakočio jer pred sobom jedva da je video “prst pred okom”, a onda stravičan prasak.

U njega se zakucao šleper, pa u njega drugi šleper, pa automobil, pa ponovo šleper… i tako vozilo za vozilom, nabijali su se jedan u drugi i počeli da ređaju žrtve… četvoro poginulih na licu mesta i na desetine povređenih…

U gotovo isto vreme, na istom mestu, ali sa druge strane auto-puta začuo se, takođe prasak… Isti scenario: vozilo u vozilo, tri žrtve na licu mesta.

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Marija Čajetinac (33) iz Beograda, Pretik Jan (35) iz Vojvodine, Suzana Vidanović, sudija apelacionog suda u Kragujevcu, Mile Vidanović, njen suprug i advokat, Predrag Antonijević (31), vozač kamiona i dva stranca, Makedonci Burin D. (37) i Ljudmil R. (37).

Svi su jezivim povredama podlegli na licu mesta. Vatrogasci su ih satima izvlačili iz olupina uništenih automobila. Na licu mesta jeziv prizor – 40 uništenih vozila, što kamiona, što automobila… Vriska, plač, neverica i šok. Vatrogasci i spasioci na sve strane.

SKANDAL U CRNOJ GORI: Privođeni u policiju samo zato što su Srbi, morali da potpišu..

Krv i delovi vozila, staklo… Policija i hitne pomoći iz svih obližnjih gradova dolazili su po povređene, koji su satima u bolovima bili zaglavljeni u smrskanim kolima.

Tek kasno popodne svi su bili zbrinuti i vozila uklonjena sa auto-puta. Nije prošlo ni koji sat kad na ulazu u Svilajnac novi prasak.

Još jedan lančani udes: dva teretna motorna vozila i jedan automobil. Četvoro mrtvih. Dve osobe su povređene i brzo prebačene u bolnicu. Jedan muškarac, sa višestrukim prelomima donjih ekstremiteta prebačen je u kragujevački klinički centar, a žena sa povredama kičme u ćuprijsku bolnicu.

Na osnovu nezvaničnih informacija, u sudaru su učestvovali šleper, kamionet i putničko vozilo, a život su izgubili vozač “zastave 128” i trojica građevinskih radnika u kamionu marke “TAM”.

Saobraćajna nesreća kod Svilajnca

FOTO: TV CENTAR / YOUTUBE Saobraćajna nesreća kod Svilajnca

Uzela slobodan dan da odveze muža kod lekara, pa obije poginuli

Sudija Apelacionog suda u Kragujevcu i njen suprug advokat Miroslav Vidanović, koji su poginuli lančanom udesu na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine, stradala je dok je muža vozila na kontrolu kod lekara u Kragujevac.

Suzana Vidanović

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / Suzana Vidanović

Kako je izjavila predsednica Apelacionog suda Dubravka Damjanović “svi su potrešeni vešću da je sudija tog suda Suzana Vidanović sa svojim mužem poginula u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na suto putu Beograd – Niš”.

– Suzana je uzela slobodan dan kako bi muža odvela na kontrolu kod lekara u Kragujevac. Njena porodica je živela u Paraćinu, a ona je stanovala u Kragujevcu, u službenom stanu. Ona je imala 58 godina, bila je odličan sudija i predsednica jednog od odeljenja. Od 2010. Godine radi u odeljenju za radne sporove – kaže Dubravka Damjanović.

Obdukcijom oktriven uzrok smrti malog Larisa iz Srpske Crnje

Sudija Suzana Vidanović je nastradala sa svojim suprugom Miroslavom, koji je bio advokat u Paraćinu. Iza sebe su ostavili ćerku od 27 i sina od 22 godine.

Školski drug poginulog Miroslava rekao je da je porodica Vidanović bila izuzetno kompaktna.

– I Suzana i Miroslav su bili jako dobri ljudi. Mirni, pošteni. Njega znam od školskih dana. Uvek je hteo svima da pomogne, da da pravni savet. Inače je bio pravni zastupnik ljudima koji su se bavili prodajom nekretnina i izgradnjom stanova. Bio je teško bolestan, supruga je došla po njega uveče i ujutru su krenuli na put. Na žalost posle 15 kilometara su doživeli udes – rekao je Milan Stojanović.

Poginuo vozač kamiona

Predrag Antonijević (31) vozač kamiona poginuo je u jezivom lančanom udesu kod Jagodine. Stravičnim povredama je podlegao na licu mesta.

Predrag Antonijević

FOTO: FACEBOOK Predrag Antonijević

Od njega su se preko društvenih mreža oprostili njegovi prijatelji i ostali profesionalni vozači kamiona.

Mlada pravnica poginula kad je krenula da poseti roditelje

Tragične vesti sa auto-puta teško su primljene u selu Dublje na oko 10 kilometara od Trstenika, nadomak Vrnjačke Banje. Tu se iz pravca Beogada, uputila Marija Čajetinac (33), koja živi u prestonici a poreklom je iz ovog mesta.

SRPSKI EPIDEMIOLOG TVRDI: Srbi najviše umiru od raka IZ OVA DVA RAZLOGA!

Meštani Dublja kažu da je Marija bila “divna devojka”.

– Cela porodica je tu poznata, tako fini, bredni ljudi, a i ona je završila studije i zaposlila se. Život je tek bio pred njom – ispričali su u Dublju.

Kako saznajemo, ona je diplomirala na Pravnom fakultetu, živela u Beogradu i radila u predstavništvu firma “Elektron” kod oca. U automobilu je, u trenutku nesreće, bila sama.

Selo tuguje zbog smrti mladića

U lančanom sudaru poginuo je i vozač kamiona Petrik Jan (29) iz Kovačice. Celo selo juče je bilo puno tuge zbog smrti mladog momka, oca deteta od dve i po godine. Kako su nam ispričali Petrikovi prijatelji, on je tog kobnog dana seo u kamion i krenuo da isporuči robu.

Petrik je bio zaposlen u firmi EKV u Kovačici, koja se bavi proizvodnjom venecijanera, trakastih zavesa i PVC proizvoda. Rano ujutru krenuo je iz pravca Beograda ka Nišu na svoje odredište, sa prikolicom punom PVC prozora, međutim gusta magla koja je ovog profesionalnog vozača dočekala između Ćuprije i Mijatovca potpuno je blokirala videokrug.

Petrik Jan

FOTO: FACEBOOK Petrik Jan

Petrik je svojim kamionom zabio u crveni kamion koji je bio ispred njega. Stravične fotografije sa lica mesta pokazuju da je kabina kamiona u kojoj se nalazio Petrik od siline udarca potpuno smrskana, dok su prozori koje je prevozio ispali iz kamiona i rasuli se po putu. Nesrećnog mladića iz kamiona vadilo je nekoliko vatrogasaca…

Podlegao povredama u bolnici

Muškarac N. S., star oko 60 godina, koji je juče teško povređen u stravičnom lančanom sudaru na auto-putu Beograd-Niš, rano jutros podlegao je povredama u Kliničkom centru “Niš”.

Nesrećni muškarac osma je žrtva dva jeziva lančana sudara koja su se dogodila u isto vreme, na istom mestu, samo u različitim smerovima.

MISLITE NA ZDRAVLJE, A NE SAMO NA UŠTEDU: Ovo nikada ne kupujte kod Kineza ili na pijaci

Povređeni N.S. juče popodne primljen je u jako teškom stanju u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu, a preminuo je jutros oko osam sati.

– Na prijemu je bio bez svesti, nekomunikativan i životno ugrožen. Imao je takozvanu politraumu, odnosno mnoge teške povrede. Lekari su započeli reanimaciju. Ali, pored svih napora lekara i medicinskog osoblja, borba za život ovog pacijenta nije uspela – navode za “Blic” u KC “Niš”

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)