KRVAVI OBRAČUN NA ZAKINTOSU: Novi zastrašujući snimak ubistva izazvao HAOS U GRČKOJ

Zakintos

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Grčki mediji objavili su novi snimak tuče koja se dogodila prošlog leta na ostrvu Zakintos i u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson (22), a na kom se, navodno, vidi da jedan od optuženih srpskih državljana prvi udara Amerikanca u kafiću.

Na najnovijem snimku, koji je prethodno emitovan i na američkoj televiziji, uz navedeni prateći tekst, navodno se vidi trenutak u kom je došlo do sukoba Hendersona s grupom srpskih mladića. Sudeći po snimku, jedan od Srba, koji se nalazio u neposrednoj blizini američkog studenta, rukom udara u glavu Amerikanca, posle čega on uzvraća.

Međutim, snimak se ne može uzeti kao pouzdan dokaz jer postoji mogućnost da je isečen i da nije snimljeno sve što je prethodilo sukobu.

Grčki mediji su uz snimak preneli i izjavu jednog od optuženih Srba, koji je tvrdio da je Bakari taj koji je njega udario prvi, nakon čega mu je on uzvratio.

– Iskaz optuženog, međutim, ne potkrepljuje dostupan snimak, na kom izgleda da je ipak on taj koji prvi lupa šamar žrtvi, nakon čega mu Henderson uzvraća – naveli su grčki mediji.

PRIČA OD KOJE ĆETE SE NAJEŽITI: Američki vojnici i psi napali su srpsko selo, a ŠARPLANINCI SU ODBRANILI OGNJIŠTE!

U minutima koji slede vidi se još jedan dosad neobjavljeni kadar sigurnosne kamere iz noćnog kluba, u kom Bakari nogom udara jednog mladića, a potom istrčava na ulicu. Takođe se vidi još jedan mladić koji pokušava da umiri situaciju, a nakon što Bakari šutira drugog mladića, on grabi barsku stolicu i njome gađa Amerikanca, koji je u tom trenutku već van lokala.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)