KRVAVI EPILOG VIŠEGODIŠNJEG SUKOBA: Sačmarom razneo glavu komšiji ZBOG OGRADE

ubistvo

Foto: Kurir, Privatna Arhiva

– Godinama smo se svađali zbog te ograde jer je ušao malo u moje dvorište, izjavio Dragutin Radučić (82), koji je ubio prvog suseda Jovana Nikolića (71)

„Tako je moralo biti. Ubio sam ga jer je ušao ogradom u moj posed!“

Ovo je, kako nezvanično saznajemo, pred Višim tužilaštvom u Negotinu juče ispričao Dragutin Radučić (82), koji je osumnjičen da je u subotu uveče u selu Dušanovac sa dva hica iz lovačke puške ubio svog prvog komšiju Jovana Nikolića (71).

Dragutin Radučić se sam predao policiji, predao je i lovačku pušku, i odmah priznao zločin. Njegov iskaz šokirao je inspektore.

FOTO: KURIR, PRIVATNA ARHIVA

Opisao zločin

– Radučić je hladnokrvno izneo odbranu i sve vreme je tužiocu ponavljao da je „tako moralo biti“. Objasnio je da se godinama svađao s komšijom zbog ograde koju je ovaj postavio, jer je smatrao da je ona nekoliko centimetara u njegovom posedu. Sve vreme je bio smiren i nije pokazao ni trunčicu kajanja zbog zločina, opušteno je odgovarao na pitanja – objašnjava naš sagovornik.

HOROR KOD OSTRUŽNICE: Devojka (24) poginula u sudaru 2 automobila i autobusa (INFO)

– Na mahove je bio nerazumljiv, pričao je nepovezano, ali je detaljno opisao zločin, pa se njegov iskaz potpuno poklopio sa snimkom s nadzorne kamere koja je snimila likvidaciju u selu kod Negotina – dodao je naš sagovornik.

Prema saznanjima Kurira, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

– Posle saslušanja pred tužiocem određen mu je pritvor do 30 dana, ali je i naloženo da on bude psihijatrijski veštačen. Utvrđeno je i da je puška kojom je ubio Jovana Nikolića bila u legalnom posedu, jer je imao urednu dozvolu za nju – kazao je izvor.

Podsetimo, Radučić je komšiju ubio sa dva hica iz lovačke puške.

Amfilohije najavio nove litije: NEK ME UBIJU, a narod ostave na miru

Krupna sačma

– Puška je namenjena lovu na krupnu divljač i napunjena je krupnom sačmom, tako da je on sa dva hica bukvalno razneo glavu nesrećnom Nikoliću – dodao je sagovornik Kurira iz istrage.

On je zločin najverovatnije planirao, jer je stajao na merdevinama u svom dvorištu sakriven iza ograde. Kad je ugledao komšiju koji je zalivao cveće, zapucao je ka njemu.

Krvavo... Kristijan Nikolić,  sin ubijenog

KRVAVO… KRISTIJAN NIKOLIĆ, SIN UBIJENOGFOTO: KURIR

– Nikolić je pokušao da pobegne, ali je Radučić ušao u njegovo dvorište i pucao mu u glavu. Telo nesrećnog čoveka pronašli su rođaci, a osumnjičeni se mirno predao policiji – kaže izvor.

Naš sagovornik kaže „da kad je reč o lovačkoj pušci kojom je izvršio zločin, potvrđeno je da je imao urednu dozvolu za držanje i nošenje oružja u lov“:

– Ispostavilo se da ju je i bukvalno upotrebio za lov na komšiju, i to krupnom sačmom, kojom mu je razneo glavu.

POSLEDNJI DETALJI JEZIVE NESREĆE KOD BATAJNICE: Braća nađena JEDAN PORED DRUGOG, delovi “golfa” leteli 20 METARA (VIDEO)

REKONSTRUKCIJA

VREBAO GA SA OGRADE

  1. Dragutin Radučić je vrebao komšiju Jovu Nikolića sa zida svoje ograde
  2. Kad je Jova izašao u dvorište i počeo da zaliva cveće, pucao je u njega iz lovačke puške
  3. Jova je pogođen u rame i pokušao je da pobegne u kuću
  4. Dragutin je upao u komšijino dvorište i pucao Nikoliću u glavu. jova je ostao na mestu mrtav, Dragutin se predao

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)