KRUŠEVLJANKA UPALA U KANDŽE PREVARANATA: Podigla kredit za SKIDANJE CRNE MAGIJE i iskeširala 68.700 evra i ne samo to

sveća

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Novosadska policija uhapsila je tročlanu grupu osumnjičenu za prevaru, dve žene i muškarca. Lisice na ruke stavljene su S. A. (30) iz Bačke Palanke i R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča.

Ova trojka se sumnjiči da suprevarili 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu. Našoj državljanki koja živi u inostranstvu, obećavali su da će je zaštiti od „crne magije“ i tako joj pomoći da reši zdravstvene, novčane  i porodične probleme. Ona im je  za tri meseca dala ukupno 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.

Penzionerka je, kako saznajemo, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje „crne magije“, blagostanje i sreća, rešavanje svih problema.

– Ne sluteći da se iza svega krije prevara, penzionerka se javila na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima – saznajemo nezvanično.

U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sve ispriča. Ženi su govorili da je pod dejstvom „crne“ i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala.

Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore, 73-godišnja penzionerka im je slala devize – saznajemo nezvanično. Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanja magije. Žena je plašeći se ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca.

Njen sin je međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.

KRSNU SLAVU NIKOLJDAN DOČEKUJU U ŽALOSTI NIKAD VEĆOJ: Otac preminuo od raka, najstariji sin se ubio, struju nemaju već 10 godina (FOTO)

Osim novca, penzionerka je navodno „skidačima“ magije u čiju se mrežu uplela, slala i zlatan nakit. Pošiljke je osumnjičenima slala autobusom. Osumnjičenima za prevaru je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.

     

(Dnevne.rs/Izvor: večernje novosti)