KONTIĆ OTIŠAO U TUŽILAŠTVO: Policija objavila NOVE DETALJE brutalnog prebijanja u Novom Sadu

kockarnica

FOTO: MUP SRBIJE / TWITTER

Ivan Kontić (30), koji je osumnjičen za brutalno prebijanje Novosađanina M. M. (28), bio je u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu 8. septembra, svega tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga i na internetu objavljen snimak jezivog napada.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da u tom trenutku nisu imali informaciju da se za Kontićem traga zbog pokušaja ubistva, dok u MUP-u tvrde da je tužilaštvo o svemu bilo obavešteno još 24. avgusta.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić je izjavio da policija radi na rasvetljavanju slučaja prebijanja u Jevrejskoj ulici od trenutka kada je ovaj događaj prijavljen policiji, te demantovao tvrdnje koje su se pojavile u medijima.

ZAVLADAĆE GLAD! Jezivo proročanstvo monaha Stefana iz Hilandara UPLAŠIO je Balkan

– Apsolutno su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koje su se pojavile u medijima, da je navedeno tužilaštvo o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici novosadska policija prvi put obavestila 04. septembra, kazao je Šušnjić.

Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana.

Tačnije, čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda.

POSLEDNJI DETALJI STRAVE I UŽASA U KOTEŽU: Popio kafu sa snajom, pa otišao da UBIJE MAJKU (INFO)

I uvid u listing poziva koji su 24. avgusta ostvareni sa dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad potvrđuju ovu činjenicu.

Takođe, policijska službenica Tijana Popović je, kako sama kaže, spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju, a pitam i zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, ukoliko smatra da o događaju nije obaveštena 24. avgusta.“

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)