KONAČNO RAZREŠENO UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO UŽICE: Komišija pucao pogrebniku u glavu, pa ga zaključao u hladnjači i pobegao (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Posle deset meseci od ubistva Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica, policija je uhapsila V.B. (31) iz ovog grada pod sumnjom da je izvršio zločin.

Osim V. B. uhapšen je i Č. M. (32), takođe iz Užica, kome se stavlja na teret da je pomogao ubici posle učinjenog zločina.

Sa dva hica u glavu Gačanin je ubijen između 13. i 14. januara u svojoj firmi „Konkordia“ a njegovo telo, u hladnjači za pokojnike, dan kasnije pronašao je jedan njegov radnik.

Najpre se mislilo da je Gačanin, u Užicu poznat kao Savo Grobar, preminuo prirodnom smrću jer je bio srčani bolesnik, ali je odbukcija pokazala da je ubijen sa dva metka, od kojih mu je jedan ispaljen u uvo, a drugi u potiljak. Istragom je utvrđeno da je usmrćen iz malokalibarskog pištolja P56 i da mu je ubica pucao u glavu iz neposredne blizine.

Pre nego što je pobegao, ubica je zatvorio hermetička vrata hladnjače ostavivši u njoj mrtvog pogrebnika. Sumnja se da je motiv ubistva bio novac, premda u objektu pogrebnog preduzeća nije pronađena torbica u kojoj je Gačanin nosio ušteđevinu.

Inače, uhapšeni V.B. živi u naselju nedaleko od pogrebnog preduzeća čiji je Savo Gačanin bio vlasnik, dok je njegov pomagač juče pao u šake policije na teritoriji opštine Raška.

Savo Gačanin se u Užice doselio devedesetih i prvi je u ovom gradu otvorio pogrebno preduzeće. On je živeo u stanu iznad prostorija preduzeća “Konkordija”. Izvor „Blica“ ispričao je nakon zločina da su kod Gačanina ljudi često dolazili i usred noći.

deda

Foto: Privatna arhiva

– Zbog prirode posla kojim se bavio Savo Gačanin je i u gluvo doba noći izlazio u susret klijentima jer smrt ne bira vreme. Neretko se dešavalo da su mu u kasne sate u firmu dolazili Užičani tražeći uslugu. Zato je na vratima objekta imao zvonce za interfon u svom stanu – priča izvor „Blica“.

ALBANAC DAO OPŠIRAN INTERVJU: S njim ne bih otišao ni na kafu, otac je na tribinama čuo kako su mi navijači Zvezde psovali majku! (FOTO)

Odavde i sumnja da je ubica u nedelju uveče pozvonio na njegova vrata i zatražio nešto, a kada je Gačanin sišao sa sprata u prodavnicu pogrebne opreme, ovaj mu je ispalio metak u potiljak.

Gačaninovo preduzeće nalazi se u užičkom naselju Senjak, kraj prometne ulice koja vodi prema Sevojnu, i okruženo je privatnim firmama, ali ne i kućama iz kojih bi mogao lako da se čuje pucanj. Ipak, ne isključuje se ni mogućnost da je ubica na cevi pištolja imao prigušivač kojim je pritajio zvuk hica.

(Dnevne.rs /Izvor:  V. Lojanica, Blic)