Komšije o ubistvu u Novom Sadu: Radoslav je preke naravi, stalno je tražio kavgu sa mlađim bratom

bolnica

Foto: tanjug

TEŠKA porodična tragedija na Klisi u Novom Sadu dogodila se danas u popodnevnim časovima kada je, kako se osnovano sumnja, Radoslav Murgaški (49) hicima iz pištolja ubio svog mlađeg brata Žareta Murgaškog (46), u dvorištu kuće u kojoj je nastradali, sa svojom porodicom, živeo zajedno sa njihovom teško bolesnom majkom.

Posle ispaljenih hitaca koje su neki od komšija kako tvrde čuli ali nisu ni slutili da je takva tragedija mogla da se dogodi, Radoslav je, prema nezvaničnim informacijama, pobegao ali je brzo uhapšen negde u gradu.

Policija je u saopštenju navela da je R. M. (49) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

– Sumnja se da je on, u dvorištu kuće na Sentandrejskom putu, oko 16 časova, usmrtio svog četrdesetšestogodišnjeg brata, tako što je ispalio više hitaca u njega iz vatrenog oružja.

GOVOR VIKTORA ORBANA UZBURKAO EVROPU “Mađarska gradi budućnost sa Srbijom”

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Mnogobrojne komšije, rodbina i prijatelji okupili su se ispred kuće na Klisi, dok je trajao uviđaj, šokirani ubistvom njima omiljenog Žareta koga su, kako ističu, svi voleli tvrdeći pritom da je njegov stariji brat Radoslav bio preke naravi i da ga je stalno verbalno napadao i prebacivao mu da je u raspodeli nasledstva od pokojnog oca Milorada dobio mnogo više od njega.

– Nije tačno to što je Radoslav govorio. Obojici je pripalo sve popola, na ravne časti ali on je uvek bio nezadovoljan i stalno je tražio povod za svađu i kavgu sa mlađim bratom – kaže jedna njihova rođaka.

Žare je, kako tvrdi rodbina, sam negovao teško bolesnu majku Dragicu, koja je imala moždani udar pre skoro godinu dana. Majci je ukazana medicinska pomoć ali nije joj rečeno šta se dogodilo.

ODLIČNA VEST ZA ONE KOJI IDU U GRČKU NA MORE: Građani Srbije od 15. juna mogu da putuju bez testova i drugih ograničenja

PORODICE

Iza Žareta ostala je supruga i dvoje dece. Radoslav takođe ima suprugu i dvoje dece.

 

(Dnevne.rs/Novosti)