KATARINU JE MUŽ IZBO 17 PUTA, krvava je ležala na podu dok je beba od 11 meseci puzila ka njoj. Žrtva otkrila šta ju je spasilo sigurne smrti

tuga

Foto: printscreen/privatna arhiva

Katarina Mitić (22) iz Gornje Gušterice kod Lipljana na Kosovu, koju je suprug Milan (25) ubo nožem 17 puta, otkriva da je posle drugog uboda u grudi namerno pala, praveći se da je mrtva i da joj je to spaslo glavu.

Katarina je juče otpuštena iz KBC Kragujevac i sanitetskim vozilom je odvezena kod roditelja na Kosovo, dok je nasilniku produžen pritvor do 30 dana i nalazi se u Prištini, iza rešetaka.

U ispovesti za „Alo!“ Katarina kaže da joj je nasilnik promašio srce za nekoliko milimetra i da će posle te životne lekcije raskrstiti s mužem za sva vremena! Kada se sručila na pod i nepomično ležala, nasilnik joj je prišao, šutnuo je svom snagom da proveri da li je mrtva, a onda je pobegao, govoreći: „Ubio sam Kaću.”

RAT KRIMINALNOG PODZEMLJA NA ULICAMA SRPSKE PRESTONICE: Da li je bara postala premala za krokodile?

Horor su posmatrala njihova dva sina – stariji, od dve i po godine, koji je ležao u krevetu, i mlađi, od 11 meseci, koga je nasilnik istrgao iz majčinog naručja i bacio ga na pod!

– Svađa je izbila 24. maja, oko pet ujutru, kada su se deca probudila. Zvala sam Milana da mi pomogne jer je mlađi sin bio bolestan. Drmala sam ga i dozivala, ali nije reagovao, delovao je kao da je u komi. Prethodnog dana smo se svađali jer sam posumnjala da je drogiran, ali je on tvrdio „da se nije naspavao“. Kada sam ga konačno probudila, počeo je da pričao nepovezano, a onda i da me vređa. Htela sam da odvedem decu kod roditelja, koji žive nedaleko od nas, ali mi nije dao. Onda sam izašla u dvorište, govoreći da treba da odem u prodavnicu, ali mi ni to nije dozvolio – prepričava Katarina horor koji se odigrao u iznajmljenoj kući u Gornjoj Gušterici i navodi da je napad usledio posle pomirenja koje joj je muž ponudio.

majka

Foto: Privatna arhiva

– Namamio me je u kuću govoreći: „Uđi, nećemo više da se svađamo.“ Ušla sam, ali sam plakala od straha. To ga je razbesnelo i počeo je da viče: „Ćuti, zatvori usta! Ćuti, ubiću te!“ Drala sam se ne bi li me neko čuo, jer je prozor bio otvoren. Međutim, on je zgrabio nož iz kuhinje, istrgao mi dete iz ruku, bacio ga na pod i počeo besomučno da me ubada. Rukama sam štitila lice i glavu, ali nije prestajao. Na desnoj ruci mi je presekao vene, a onda nastavio da me kasapi. Bila sam svesna kad me je dva puta ubo u grudi. Znala sam da će me ubiti ako nešto ne preduzmem. Instinktivno sam se sručila na pod, praveći se da sam mrtva. On je prišao da proveri da li dišem, snažno me je šutnuo da se uveri da li sam zaista mrtva. Pobegao je dok su deca vrištala. Bilo je strašno… Dok sam oblivena krvlju pokušala da ustanem, stariji sin me je dozivao, a mlađi puzao prema meni. Smogla sam snage da uzmem malo dete, jer sam se plašila da će pasti niz stepenice ako nastavi da puzi za mnom. Otrčala sam u prodavnicu i zamolila ih da odu po starijeg sina. Tada sam na dnu ulice videla Milana kako beži. Komšije i rođaci su odmah zvali moje roditelje da dođu po mene – opisuje nam Katarina porodičnu dramu koju je proživela i ističe da su joj lekari spasli život.

– Sa teškim povredama ruku i grudi primljena sam u bolnicu u Prištini, a odatle sam prebačena u Kosovcu Mitrovicu i na kraju u KBC Kragujevac. Zahvalna sam lekarima koji su me operisali, osoblju odeljenja plastične hirurgije na nezi i direktoru bolnice Predragu Sazdanoviću, jer su zaista ljubazni, pravi profesionalci u svom poslu. Imala sam 15 uboda po rukama i dva na grudnom košu. Imala sam sreće da mi je probio plućnu maramicu i da mi je promašio srce. Prste na desnoj ruci još ne mogu da pomeram, jer su nervi povređeni i moraću na terapiju, dok mi je leva ruka u redu. Po licu, srećom, nema ožiljaka, jer sam ga zaštitila rukama – kaže mlada majka i ističe da beba nije povređena, iako se u prvim informacijama navodilo da je otac i njega povredio.

majka

Foto: privatna arhiva

– Dete, srećom, ima samo nekoliko ogrebotina na glavi. Preplašen je posle udarca o pod, dok je stariji preživeo tešku trauma. Ima košmare, preznojava se i plače u snu. Trenutno su kod mojih roditelja, koji brinu o njima. Silom prilika sam morala da prestanem da dojim mlađeg sina, ali se nadam da ćemo se ubrzo oporaviti od šoka. Posle ovoga više nemam nameru da se mirim sa mužem. Tražiću razvod i starateljstvo nad decom. Kad je to mogao da uradi, šta će mu deca?! Pre oko mesec dana sam mu pružila još jednu šanu, ali je on na kraju pokazao pravo lice – kaže Katarina na kraju razgovora, navodeći da će potražiti posao čim se oporavi, jer neće moći da žive samo od prihoda njenih roditelja, koji su prihvatili nju i decu. Porodicu osumnjičenog, koja živi u Gračanici, juče nismo mogli da dobijemo za komentar.

BRUTALNO NASILJE O KOME BRUJI SRBIJA: Tinejdžerka koja je šamarala devojčicu juče pokušala da se ubije?!

Zvao oca: „Spasi me, ubio sam Kaću” – Teško povređena žena kaže da je muž nasilnik godinama pušio travu i da ga je mesec dana pre porodične drame ostavila zbog droge, ali da je popustila jer je moljakao njene roditelje da se pomire.
– Godinama je pušio travu. U Nišu se zaduživao i kupovao na recku, a onda kamčio novac roditeljima da bi vraćao dugove i iznova kupovao marihuanu. Kad sam se vratila kod roditelja, dosađivao im je govoreći da me voli. Ispala sam glupača što sam mu pružila još jednu šansu. Moji roditelji su nam iznajmili kuću nedaleko od njihove u Gornjoj Gušterici, ali je on posle 18 dana sve zabrljao. Kada me je isekao nožem, pobegao je u drugo selo, a onda zvao svog oca, govoreći: „Dođi da me spaseš, ubio sam Kaću!“ Policija ga je posle toga pronašla i uhapsila. Srećna sam što sam izašla iz bolnice i što ću biti kod kuće 18. juna, kada mlađi sin napuni godinu dana – navodi mlada majka.

(Dnevne.rs/Izvor: Alo.rs)