KARLICA I REBRA SLOMLJENI, GARDEROBA U FRONCLAMA: Baka Darinka o zdravstvenom stanju unuka kog je pregazila tanjirača

hitna pomoć

Foto: Telegraf

Tinejdžer Aleksandar A. (14) se oporavlja nakon što ga je tanjirača traktora umalo usmrtila dok se u društvu oca Novice A. (50) nalazio na na njivi u ataru sela Dubovac kod Kovina.

Ovo otkriva dečakova baba Darinka dok pokazuje unukovu iscepanu odeću koja najbolje pokazuje kakvu je sreću imao jer je prošao samo sa prelomima rebara i karlice.

– Rekli su mi da se Aca oporavlja, da je bolje i da nije ništa strašno! Ne znam kako se tačno povredio. Bio je sa ocem na njivi i ostalo im je da završe koš samo nekoliko metara. Ne znam da li ga je tanjirača zakačila ili je pokušao da skoči na traktor, pa pao pod nju – objasnila je baka Darinka za Srpski telegraf.

Glava mu je bila potpuno smrskana: Lekari u neverici kada su videli dečaka stradalog na groblju u Leskovcu (INFO)

Ona je dodala da je Novica, čim je čuo jauke deteta, odmah zaustavio traktor i pozvao pomoć.

NESREĆA U NIŠU: Vozač pokosio pešake, dve osoba stradale, više povređeno

– Komšijama je javio šta se desilo, a dečaka je umio, stavio na traktor i odvezao do “Hemofarma”, odakle je proivatnim vozilom odvezen u Pančevo, pa u Beograd. Tu je odmah primljen u Urgentni centar, posle čega je prebačen na Institut za majku i dete. Tamo su nam rekli da ima nekoliko preloma, posekotina, da je ugruvan, ali da nije životno ugrožen – navela je baba Darinka.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Srpski Telegraf.rs)