KAKO JE TO MOGUĆE?! Dvogodišnja Mila umrla od sekundarnog utapanja!

vozilo

Foto: Dnevne.rs

Dvogodišnja Mila preminula je pre nekoliko dana na Vlasinskom jezeru, a prvi rezultati obdukcije pokazali su da je preminula od vode u plućima.

Prema rečima njenog oca Miroslava Jankovića, simptome je pokazala tek uveče oko 20 časova kada joj je pozlilo, a pre toga je bila malaksala. Nažalost, lekari nisu mogli ništa da učine.

Iako izraz utapanje izvan vode strašno zvuči, gotovo nemoguće, ova situacija je izuzetno retka i naziva se “suvim” utapanjem ili sekundardnim davljenjem.

Ima i razlike između ta dva.

“Suvo” utapanje nastaje kada dete udahne vodu kroz nos ili usta zbog čega nastaje spazam u disajnim putevima i izaziva poteškoće u disanju.

Ovakva vrsta utapanja naziva se “suvim” jer voda nikada ne dođe do pluća zbog spazma glasnih žica. Smrt nastaje kada se glasne žice ne opuste i ne dozvole da vazduh stigne do pluća.

ALBANCI PRETE CRNOGORCIMA: “Crnom Gorom će se neizostavno vijoriti zastava Albanije”

Sekundarno, odnosno odloženo utapanje nastaje kada dete udahne vodu u pluća, a dovoljno je da to bude samo jedna kafena kašičica da izazove infekciju ili edem (oticanje). Edem može nastati satima, pa čak i danima nakon što je dete imalo inicijalni kontakt sa vodom.

Smrt nastaje oticanjem malih vreća vazduha u plućima, sprečavajući ulazak kiseonika u krvotok.

Simptomi sekundarnog davljenja:

– otežano disanje

– uporan kašalj

– davljenje

UNUK DRAŽE MIHAJLOVIĆA HOĆE DA ZABRANI CRVENU PETOKRAKU! Pod njom je ubijeno 100.000 Srba, građani slati na Goli otok, a na kraju je Ustavom 1974. razbijena Srbija

– letargija ili pospanost

– iritiranje

– povraćanje

Deca starosti od jedne do četiri godine su u najvećem riziku od davljenja i, iako su ovo retki indcidenti predstavljaju čak 60 odsto preminulih.

       

(Dnevne.rs/izvor: Novosti.rs)