JEZIVO U LIPOVICI Dr Zoran Marjanović: ”Deo prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo” (INFO)

nova godina

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Dečaku starom četiri godine petarda je raznela skoro pola kažiprsta desne ruke dok je sa rođacima proslavljao Novu godinu u selu Lipovica u opštini Leskovac.

Incident se desio 31. decembra 2018. godine oko 18 časova nakon čega je dečak doveden do Doma zdravlja u Doljevcu odakle je sanitetom Hitne pomoći brzo transportovan na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu.

– Dečak ima tešku telesnu povredu jer mu je u eksploziji petarde otkinuto skoro pola kažiprsta desne ruke. Nema ceo gornji članak prsta. Mi smo ranu obradili, rekonstruisali koliko je moglo da se spasi. Deo prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo.

Sanirane su i ostale povrede i opekotine na desnoj šaci, kao i manje povrede i oguljotine na levoj šaci, koja je takođe oprljena, ali nema težih povreda. Dečak je dobrog opšteg stanja i nalazi se na odeljenju sa bakom – kaže za „Blic“ dežurni hirurg na Klinici za dečju hirurgiju sa ortopedijom dr Zoran Marjanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečakov otac ima prijavljeno boravište u Pukovcu pa su se zato i javili prvo Domu zdravlja u Doljevcu jer se tu leče.

POTERAO JE MALER U 2019. GODINI: Isidora Bjelica zatekla haos u kući kada se vratila sa dočeka Nove godine

Kako se petarda našla u rukama tako malog deteta, utvrdiće nadležni državni organi jer se po zakonu svaka teška telesna povreda mora obavezno prijaviti polici

(Dnevne.rs /Izvor:  BRANKO JANAČKOVIĆ, Blic)