JEZIVI DETALJI ZLOČINA U VRANJU: “Video sam Nenada kako zamiče niz njive i preklanog brata oblivenog krvlju”

samoubistvo

Foto ilustracija: Tanjug

MILOVAN Mitić (64), penzioner iz sela Donje Trebešinje kod Vranja, završio je preklanog vrata na seoskom putu u nedelju po podne jer ga je njegov poznanik i sused sumnjičio da truje pse, nezvanično saznaju “Novosti”. Za brutalno ubistvo tereti se Nenad Cikotić (42), Milovanov prvi komšija, koji se nalazi u bekstvu.

Prema priči očevidaca, Mitić je išao prema svojoj kući, kada ga je na seoskom putu presreo Cikotić i bez upozorenja ga nekoliko puta ubo nožem, a potom mu prerezao vrat. Izmasakriranog Milovana je našao njegov brat Čedomir Mitić, koji je istovremeno video i Nenada kako zamiče niz njive iza njihovih kuća.

– U prvom trenutku nisam bio svestan da je Nenad ubio mog brata, koji je još davao znake života kada sam naišao. Video sam kako mu grkljan pulsira u preklanom vratu, oblivenom krvlju – opisuje Čedomir stravičan prizor.

On navodi da pre toga niko od Mitića nije imao sukob sa Cikotićima od čije kuće ih deli samo njiva.On odlučno demantuje navode da je Milovan otrovao jednog od Nenadovih pasa, što je, navodno, bio razlog za krvavu osvetu.

NEZAPAMĆEN OBRAČUN KOD KOSTOLCA: Maltretirao mamu i babu, pa napao policajca električnim pendrekom, a ovaj mu pucao u nogu!

Milovanov sin Goran Mitić je i dalje u šoku i neverici nakon što je saznao da je prvi komšija surovo usmrtio njegovog oca, nekadašnjeg radnika rudnika u Krivoj Feji.

– Otac je bio izrazito miran i pitom čovek, nikada ni mrava nije zgazio, tako da mi zaista ne ide u glavu kako je neko mogao da ga ubije ovako krvnički. I to prvi komšija. Majka mi je umrla prošle godine, a sada sam na ovakav način ostao i bez oca – potreseno priča Goran.

Stefan Mitić, unuk Čedomira Mitića, navodi da je sa suprugom i sada pokojnim Milovanom pre ubistva bio kod komšije da pomogne u betoniranju ploče. Kući se vraćao iza Milovana kojeg je zatekao oblivenog krvlju na seoskom putu.

– Izdaleka sam video deda Milovana kako pada na zemlju, mada nisam bio svestan da je ubijen. Ne mogu da verujem u ono što se dogodilo gotovo pred mojim očima, jer ne znam da je bilo ikakve svađe između ove dve porodice, pa ni tog dana pre ubistva – priča Mitić.

UŽAS U SURDULICI: Otac zlostavljao ćerku u porodičnoj kući, ubrzo je uhapšen (INFO)

NASILAN PREMA UKUĆANIMA

NENAD Cikotić živeo je u porodičnoj kući u Donjem Trebešinju sa majkom i bratom. Ispred kuće koju obezbeđuju policajci još su vidljivi tragovi krvi. U garaži u dvorištu čuva nekoliko pasa koji su, navodno, bili povod da potegne nož na prvog komšiju. Nakon zločina, pobegao je u nepoznatom pravcu, a vranjska policija intenzivno traga za njim. Neki od komšija navode da je Nenad ranije umeo da bude nasilan prema ukućanima. Bio je bez stalnog posla, a sumnjaju i da je imao veze sa preprodajom droge.

VAPAJ BRATA POVREĐENE DEVOJKE: Duša me boli zbog Marka, molim se da sestra bude dobro

(Dnevne.rs/Izvor: D.Ristić, novosti.rs)