JEZIVI DETALJI ČEDOMORSTVA U LESKOVCU: Majka se lečila na psihijatriji, kobnog dana puštena da provede dan sa porodicom

Zgrada sa koje je bačena beba FOTO: JUGMEDIA.RS / PRIVATNA ARHIVA

Zbog sumnje da je ubila svoje dete i izvršila krivično delo čedomortsvo, policija je uhapsila I. M. (29) iz Leskovca i ona će, posle 48 sati zadržavanja, biti privedena na saslušanje u leskovačko Više javno tužilaštvo.

Ova žena se sumnjiči da je svog tromesečnog sina bacila sa četvrtog sprata zgrade u centru Leskovca. Tragedija se najverovatnije dogodila u stanju rastrojstva žene sa psihičkim problemima zbog kojih je bila hospitalizovana u otvorenom delu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti“Gornja Toponica” kod Niša, a minulog vikenda puštena je kući kako bi neko vreme provela sa porodicom.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju ništa nije ukazivalo na to da bi ova žena mogla da učini nešto nažao detetu koje je tek rodila. Međutim, ona je iznenada u subotu, oko 15.30, izašla na terasu iznajmljenog stana u Ulici vojvode Mišića i najverovatnije bacila bebu na pločnik ispred četvorospratnice.

BARBARA VITEZ NESTALA PRE DVE GODINE: Otac i dalje veruje da je devojčica oteta

Tragedija je, kako se pretpostavlja, posledica postporođajne depresije, ali i anksioznog stanja sa kojim se ova žena navodno borila i pre nego što je rodila drugo dete. U trenutku tragedije u stanu je, sa majkom i bebom, navodno bio i otac deteta kao i njihova petogodišnja ćerka. Prema nezvaničnim informacijama policiji do sada nije prijavljivan bilo kakav problem u ovoj porodici.

– Nikakvih zvaničnih prijava nije bilo. Tačno je da je osumnjičena psihijatrijski bolesnik i da je izašla iz bolnice kako bi za vikend bila sa svojom porodicom, ali se sve to nažalost završilo tragično. Ona je zadržana zbog sumnje da je ubila svoje dete i biće privedena na saslušanje nadležnom tužilaštvu – kaže za “Novosti” sagovornik blizak istrazi.

TENZIJE NE JENJAVAJU: Rusija ima 20.000 tenkova i više od 800 lovaca, Ukrajina računa na više od MILION VOJNIKA! MOGUĆ VEĆI SUKOB DVE VOJSKE?!

BOLEST PREKINULA SREĆU

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o skladnoj porodici koja je pokušavala da izađe na kraj sa bolešću osumnjičene za čedomorstvo. Ona se navodno, uz pomoć lekara, oporavljala, ali je sve nade da će ponovo funkcionisati kao nekada ugasila njena odluka da ubije tek rođeno dete.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Novosti)