JEZIVA ISPOVEST MAJKE DECE NASTRADALE U POŽARU “Bili su nerazdvojni kao da su blizanci, sin je sigurno ukrao moj upaljač, pa su otišli u šupu…” (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Njih dvoje su bili nerazdvojni, sve su zajedno radili kao blizanci – rekla je danas za “Blic” Slavica T, majka tragično nastradale dece, Miloša T. (10) i Dušice T. (8) u požaru koji je izbio u šupi kraj njihovog doma u Maloj Moštanici.

Oni su se, kako priča nesrećna žena, u Malu Moštanicu doselili 2014. godine, i od tada su se “čuvali sami”.

Starija sestra (13) nastradale dece u trenutku požara spavala je u kući i nije ništa čula.

– Deca su došla iz škole, bilo je oko 13 sati. Svi smo zajedno ručali, a onda sam ja morala da se spremam za posao. Marko me je pitao : “Mama je l’ mogu ja na teren da idem?”. Rekla sam mu da ne može i da ostane kod kuće i pokaže sestri Dušici tablicu množenja sa brojem 9 – jedva izgovara Slavica.

nastradali

Mala Mostanica deca izgorela u požaru FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako kaže, dok je ona stigla na posao, inače je zaposlena u Beogradu, komšinica je pozvala i rekla da je izbio požar u njenoj šupi.

– Pitala me je gde su mi deca, a ja sam rekla da ne znam. Pomislila sam da su na terenu i da se igraju, iako sam rekla Marku da ne sme da ide – kaže ona

Odmah se javila na poslu, i krenula nazad ka svojoj kući kako bi saznala ono najbitnije, gde joj je dvoje dece za kojima su komšije krenule u potragu čim su videle da gori šupa u dvorištu.

U putu je, kako kaže, razmišljala gde su sve mogli da odu.Slavica kaže da ih je komšija tražio i po školi i po igralištu, ali da ih nigde nije bilo…

Kada je ugašena vatra saznali su da su deca tragično nastradala u požaru. Dok nisu došli forenziračarii našli su ostatke kostiju, nismo znali da su deca tu.. Starija ćerka je krivila sebe što je zaspala, ali komšinica ju je umirivala – dodaje potrešena majka.

Šupa u kojoj su se nastradala deca je prostor u kome je ova porodica držala drva za ogrev, bilo je unutra i slame. Deca su se tu često igrala iako im je i starija sestra to stalno branila.

Nataša Bekvalac HITNO prebačena u bolnicu!

– Njih dvoje su bili nerazvojni, sve su zajedno radili kao blizanci. Čak su kukali kako će jedno bez stugog, jer je Marko sad u peti razred trebalo da ide u Barič u školu. Njih dvoje su nosili isti broj obuće odeće, iste visine -kaže majka… Slavica misli da je sin uzeo upaljač koji je ona sakrila i da je njime zapalio novine i da je tako počeo požar..

Samo nekoliko sati pre tragedije, deca su bila u školi. Milica je dobila četvorku iz diktata iz srpskog jezika, a Marko peticu iz predemta “Priroda i društvo”.

– Ja kada odem na posao oni sami uče… Imala sam potpuno poverenje u njih – dodala je Slavica. Nakon tragedije, Slavica i njena ćerka imaće pomoć psihologa.

 

(Dnevne.rs /Izvor:  Miljana Vranić , Ana Ž. Adžić, Blic)