JEZIVA ispovest druga u čijoj kući je UMRO DEČAK: “REKAO JE DA GA BOLI GLAVA… UJUTRU JE BIO MRTAV” (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Petnaestogišnji A. O. iz Bačke Topole pronađen je u utorak ujutru mrtav u ulici Bele Bartoka, u kući svog druga Valentina Bašića (20).

Kako saznajemo telo dečaka pronašao je njegov otac Andor koji je došao kod Valentina da traži sina, jer prethodne večeri nije došao kući.

– Moj drug je došao kod mene posle ponoći. Rekao mi je da ga boli glava i pominjao je brufen, ali ovde u kući ništa nije pio.  Zajedno smo popili po sok, pričali smo. Pitao me da li može da ostane kod mene, jer mu se ne ide kući i ja sam, naravno, dozvolio.

Ali, kako kod mene u sobi nema mesta za dvoje, probudio sam prabaku da bi mi legli u njenu sobu. Svi smo zaspali oko dva sata posle ponoći – ispričao je Valentin.

Nažalost, dečak je zaspao i više se nije probudio. Bašićeva prabaka rekla je za „Blic“ da su mladići spavali kada je ujutro došao otac preminulog tinejdžera.

– Oko osam časova ujutru sam otišla u baštu i prodavnicu i kada sam se vratila, otac A. O. je pitao gde mu je sin. Spavao je u sobi, barem sam ja tako mislila, međutim, dečak nije disao. Odmah su zvali hitnu pomoć i policiju.

RUSKA TRAVARKA SE KUNE U TRI BILJKE: Ova tri korova su dar od Boga! Leče celo telo! (RECEPT)

Ja ništa drugo ne znam – kaže starica Katalin Hajtman iz Bačke Topole i dodaje da u njihovoj kući nije bila žurka i da njen praunuk i njegov drugar nisu pili.

umro

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / FACEBOOK

Njegova prabaka potvrđuje da su je deca probudila u toku noći i da im je ona bez reči ustupila sobu i donela posteljinu.

Prema nezvaničnim informacijama nema tragova nasilne smrti, a uzrok smrti biće utvrđen nakon obdukcije tela u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

– U ovom trenutku se ne može reći šta je tačan utrok smrti. Naložena je obdukcija – saznajemo nezvanično u Višem javnom tužilaštvu u Subotici. A. O. je završio specijalno odeljenje u osnovnoj školi na Krivaju kod Bačke Topole, a školovanje nije nastavio već je radio sezonske poslove.

(Dnevne.rs /Izvor:  B. Vučković, Blic)