IZNERVIRAO SE JER JE DUGO ČEKAO NALAZE?! Mladić išamarao doktorku u subotičkoj bolnici

ordinacija

Foto ilustracija: telegraf

SUBOTICA – U subotičkoj bolnici sinoć, posle 20 časova, fizički je napadnuta lekarka, dr Bogdanka Đapić, koju je osamnaestogodišnji mladić M.P.

On je bio na lekarskom pregledu u subotičkoj bolnici, a onda neočekivano počeo da šamara doktorku Đapić na odeljenju neurologije i naneo joj povrede. Protiv M.P. biće podneta krivična prijava.

Mladić je sa majkom došao u bolnicu, a kako Kurir saznaje on je nasrnuo na lekarku, jer je izgubio strpljenje zbog, navodno dugog čekanja nalaza. Lekarku je udario „otvorenom šakom” i naneo joj povrede na levoj strani glave i uha i podlive na licu kod vilice. Od jačine udarca, doktorka je izgubila ravnoteću, ali nije pala, već je kako saznajemo, ostala pri svesti. Tokom pregleda, oko 14 sati, lekarki specijalisti konstatovano je krvarenje iz uha, povreda bubne opne, što je konstatovano kao lakše povrede.

DA LI JE OVO PRAVDA? Evo kolika kazna preti Šabanovom ubici po nemačkom zakonu

Kolege su pružile pomoć lekarki a pacijent je, kako saznajemo glasno  izražavao svoje nezadovoljstvo bolničkim uslugama na Hitnom prijemu i dugim čekanjem na nalaze. Nakon pregleda, kako nezvanično saznajemo, mladić je sa roditeljem hteo da napusti bolnicu, ali je osoblje pozvalo policiju.

„Povređeno joj je uho, krvarila je i nadamo se da ovaj poslednji napad na lekare u subotičkoj bolnici neće proći kao da se ništa nije dogodilo”, kaže za Kurir M.Đ.

Slučaj je prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, a jedan od očevidaca napada u bolnici kaže, da ovo nije prvi slučaj napada na medicinsko osoblje u bolnici.

„Dogodilo se i na terenu pretprošle godine da su napadnuti lekari Hitne pomoći i da su povređeni, a pre nekoliko meseci, posle pucnjave na Buvljaku, i u dvorištu Bolnice su potegnuti pištolji”, kaže čovek koji se javio Kuriru da ispriča današnji slučaj napada na lekarku u bolnici.

”JOJ, UBI GA” JEZIVI PRIZORI U PODGORICI: Josifu su sinoć BEZ RAZLOGA SKAKALI PO GLAVI (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Naročito je ugrožen Hitan prijem, gde se najčešće događaju različiti nasrtaji čak i od strane pacijenata kojima se pruža pomoć, pa nakon svih napada i pretnji osoblju Bolnice, jedna od građana koji su svedočili nasrtaju na lekara kaže, da bi bar na ulazu Hitog prijema trebalo da bude uniformisani policajac koji bi sprečio bilo kakvo nasilje.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, N.H.)