ISPOVEST PRETUČENOG ALBANSKOG MLADIĆA “Drug je došao da se zaposli u Novi Sad, obratio sam mu se na albanskom i počeli su da nas MUČKI UDARAJU” (INFO)

tuca

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

“Drug i ja smo krenuli kući, videli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici.

 Rekao sam mu na albanskom da požuri. To su čula dvojica momaka koji su nam išli u susret i počela mučki da nas udaraju.

Zatim su došla još dvojica, trojica”, kaže za “Blic” B. G, jedan od dvojica mladića (19) albanske nacionalnosti, koji su zverski su pretučeni u Novom Sadu.

Napad na ove mladiće desio se u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje. Obojica su zadobili teške telesne povrede, dok su se lakari u novosadskoj bolnici borili za život Č. M. Teže povređeni mladić je iz Prizrena i u Novi Sad je došao u potrazi za poslom, i namerom da se preseli u ovaj grad. B. G. govori srpski i živi u ovom gradu.

– Ta dvojica su čula da sam pričao na albanskom i napali su nas, ukupno ih je bilo četiri ili pet. Nisam siguran. Trajalo je oko minut. Naših su godina, verovatno i mlađi. Drug je pao na zemlju, udario je glavom, sagnuo sam se da mu pomognem i onda sam i ja zadobio udarac. Udarali su nas i rukama i nogama, ne znam šta se dalje dešavalo – kratko govori B. G. i dalje u strahu.

BEOGRADSKI SINDIKAT SNIMIO PESMU O KOSOVU: Srce svakog Srbina zaigraće kada čuje OVE NJIHOVE STIHOVE! (VIDEO)

Žrtve su od još goreg ishoda spasle su sirene hitne pomoći i policije, koje je pozvala žena iz obližnjeg kioska. B. G. je dao iskaz policiji, koja mu je pokazala snimke ranije tuče u kojoj su učestvovali isti huligani.

– Pitali su me da li ih poznajem od ranije, da li smo bili u sukobu. Mi ih nismo do tada videli, ali sam ih prepoznao sa snimka. Pre nego što su nas napali, desila se druga tuča na svega 50 metara od tog istog mesta. Policija nam je rekla da se desila tuča grupe momaka na uglu Futoške ulice i Bulevara oslobođenja, u kojoj su učetvovali naši napadači.

Da je Č. M. tek pristigao u Novi Sad za boljim životom, potvrdio je za “Blic” i Dibran, rođeni brat povređenog mladića.

On je jutros rano stigao u Vojvodinu iz Prizrena nakon što je čuo za incident. Kaže da je njegov brat tek završio srednju školu i došao pre dva dana u Novi Sad, jer je “čuo sve najlepše o ljudima koji tu žive”.Brat se zahvaljuje medicinskom osoblju na ukazanoj hitnoj pomoći obojici povređenih mladića i nada se da je ovo samo jedan izolovani incident.

– Oduvek smo slušali o Novosađanima i vašem gradu samo najlepše, da tu nema nikakvih međunacionalnih tenzija i da su svi dobrodošli. Hvala lekariam na pomoći i šta su sve učinili za mog brata.U Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno je da je Č. M. van životne opasnosti i da je prebačen na odelenje poluintenzivne nege.

(Dnevne.rs /Izvor: Z. Č., Blic)

4 Comments on "ISPOVEST PRETUČENOG ALBANSKOG MLADIĆA “Drug je došao da se zaposli u Novi Sad, obratio sam mu se na albanskom i počeli su da nas MUČKI UDARAJU” (INFO)"

  1. Strasno kakvih kretena ima. Hvala Bogu da se oporavlja. Zelim mu sve najbolje. Nisu svi Srbi takvi kao sto ni Albanci nisu svi losi.

  2. Инвазија скакваца … Насиље не али да ми је пун кофер, потенцирања српских испада …да ли Срби смеју у Призрен , а остало их је осамнаесторо од неколико хиљада Срба ! Џукеле неовинарске , од свега преве вест !

  3. Ova situacija je sve samo ne jednostavna. Svima je jasno da nasilje rađa nasilje. Momci iz N. Sada godinama dobijaju informacije o nepravdama koje trpe Srbi na KiM, otimanju imovine, prebijanju, hapšenjima, nekažnjenim ubistvima. Zbog toga je njihova reakcija očekivana. E sada, ti momci iz Prizrena svakako nisu neprijatelji Srba čim su došli u N. Sad sa namerom da tu žive i rade i žrtve su situacije koju su kreirali svetski moćnici upornim kreiranjem i podržavanjem nepravde, upornim huškanjem suseda jednih na druge kako bi ostvarili sopstvene interese. Albanac se bori za život, dok oni otimaju rudnik, Srbin ide u zatvor dok oni otimaju Telekom, Srbin se bori za život dok oni broje pare od nabavke vozila “Škoda” za MUP, Albanac beži sa KiM jer nema osnovno zdravstveno osiguranje dok strani okupatori čereče Trepču…

  4. STA RECI OVO SE NIJE DO SADA DESILO U BEOGRADU A ZA NOVI SAD ME BAS IZNENADJUJE. MOMKU ZELIM BRZ OPORAVAK. NECEMO SE VEZIVATI ZA NAPADE NA SRBE NA KOSOVU, JER TAMO IMA KO DA RADI SVOJ POSAO, DOSTA JE BILO NASILJA I ZLOSTAVLJANJA I SA JEDNE I SA DRUGE STRANE!

Comments are closed.