Ispovest očevidaca horora u Somboru: Deca u korpama vrištala, vrteška se srušila!

deca

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Osmoro dece povređeno u selu Kolut kod Sombora kad se polomio glavni stub na ringišpilu u luna-parku

Osmoro mališana povređeno je u Kolutu kod Sombora kada se ringišpil, koji je tu postavljen zbog seoske slave, a na kome su se nalazila deca, srušio zbog pucanja glavnog stuba!

Nesreća se dogodila u nedelju oko 21.30 sati, kad su deca uzrasta od osam do 15 godina sela na ringišpil u luna-parku, koji svakog leta posećuje njihovo selo.

– Deca su sela u korpe i ništa nije slutilo da će se dogoditi nešto ovako strašno. Ringišpil ih je vrteo i počeo polako da se diže u visinu, ali je odjednom centralna šipka počela da se krivi i pukla je napola, nestalo je svetla, a mališani su padali sa visine vezani u korpama. Roditelji, bake i deke koji su se nalazili u blizini počeli su panično da trče ka vrtešci kako bi im pružili pomoć – priča jedan od očevidaca:

Proveli noć u bolnici

– Mališani su plakali i kukali od bolova, videlo se da su se jako uplašili. Ubrzo su došle Hitna pomoć i policija, a petoro dece je prebačeno u bolnicu, gde su im sanirane povrede. Četvoro je provelo noć u bolnici na posmatranju, a jedan mališan je odmah, sa imobilizacijom ključne kosti, pušten kući. Utvrđeno je da je jedno dete teško povređeno i da ima prelom ruke – kažu meštani.

Kako navode, primetili su da vlasnik ringišpila pre katastrofe koja je nastupila zateže i opušta šrafove.

ŠPANSKI SCENARIO U SRBIJI? Čeka nas paklenih od sedam do deset dana, ovo su preporuke naših stručnjaka

– Mislili smo da on podešava glavni stub ringišpila kako bi se lakše okretao, nije nam delovalo da postoji neki problem – pričaju sagovornici Kurira.

Vožnja bila pri kraju

Reporteri Kurira juče su u selu zatekli decu koja su se vozila na ringišpilu.

– Vožnja je bila pri kraju kada je nešto jako puklo i stub koji drži ceo ringišpil se nakrivio na našu stranu. Svi smo popadali. Bio sam na toj strani na koju je ringišpil pao, pa se nisam povredio, ali oni sa druge strane su preleteli preko nas i tako se povredili. Među njima je i moja sestra, ali ona bi trebalo da bude puštena iz bolnice – kaže dečak (11), čija je sestra prebačena u bolnicu.

Drugarica ovog mališana gledala je vožnju sa strane.

UŽAS NE PRESTAJE: DEVOJKA POVREĐENA KOD KULE IZAŠLA IZ KOME Čim je otvorila oči pitala za sestru, roditelji ne znaju šta da joj kažu (FOTO)

– Kada se čuo prasak, pomislila sam da je puklo sedište, ali onda je nastao mrak i videla sam da ringišpil pada. Mnogo smo se uplašili, nismo znali koliko ima povređenih, ni da li je neko stradao – rekla je devojčica.

O nesreći koja se dogodila u Kolutu obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Somboru, koje je policiji dalo nalog da prikupi potrebne informacije.

Luna-park dolazi svake godine

Meštani Koluta kažu da je policija obavila uviđaj, a da je ringišpil posle ponoći spakovan i odnesen iz njihovog sela. – Osim ringišpila, na zemljištu pored rimokatoličke crkve nalazili su se i mali ringišpil, stoni fudbal i tobogan. Ovo je bio prvi dan rada tog luna-parka, koji svake godine dolazi u selo tri nedelje pre Svetog Ilije, seoske slave, a ostaje tu i nekoliko dana kasnije kako bi se mališani zabavili. Ne znamo ko je vlasnik, ali dosad su se pojavljivala dva brata, jedan koji živi u Bajmoku i drugi iz Bezdana – kažu meštani.

TEŠKA PRIČA: Predstavljala se kao moja majka, onda sam saznala istinu, svet mi se srušio! (VIDEO) (FOTO)

Padali pred bakom

Kako su naveli meštani, na ringišpilu su se nalazili brat i sestra iz Sombora koji su došli kod bake na raspust. – Oni često posećuju baku, a u luna-park su otišli sa društvom. Kada se nesreća dogodila, baka je bila bukvalno van sebe, samo je kukala i plakala – kazali su naši sagovornici.

Brojke

x 8 dece bilo na ringišpilu x 5 mališana prebačeno u bolnicu x 1 dečak ima polomljenu ruku.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs – J. Miljuš – B. Travica)