ISPLIVAO ISKAZ VOZAČA KOJI JE USMRTIO ALEKSU: “Sve je letelo! Nastala je opšta panika i histerija”

Divčibare

Foto: Printscreen/RTS, Fejsbuk

Mnogo sam se potresao, ne mogu da se smirim. Osećam se loše, ne spavam, ne jedem… Žao mi je zbog svega što se dogodilo, žao mi je tog deteta i njegovih roditelja, kroz suze je na saslušanju ispričao V. V. (43) iz Beograda, osumnjičen da je u utorak ujutru tojotom naleteo na kolonu đaka na Divčibarama i usmrtio desetogodišnjeg Aleksu D, učenika trećeg razreda OŠ “Miloš Crnjanski” u Subotici.

Kako Republika saznaje, V. V. se na saslušanju kajao zbog tragedije i nije prestajao da plače.

Došao u vikendicu

On je do detalja opisao kako je došlo do nesreće i tvrdio da su mu se kočnice pokvarile, iako je na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno da je tojota bila ispravna!

SUD U VALJEVU PUSTIO NA SLOBODU VOZAČA TOJOTE: Nisam mogao da se zaustavim, nisu mi radile kočnice!

– U Rastovcu imam vikendicu, a dan pre nesreće dovezao sam majku i sina (7) u selo. Prespavali smo tamo, a kad smo ustali, s detetom sam krenuo do hotela “Pepa” da natočim vodu za piće. Obojica smo bili vezani, moj sin je sedeo pozadi i nismo nešto ni razgovarali – rekao je V. V.

nesreća

Foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

Iako se sumnja da je u trenutku udesa kucao poruke na telefonu, te da zbog toga nije video decu, on je tvrdio da mu je telefon bio u džepu i dodao da je vozio prosečnom brzinom od oko 50 kilometara na sat.

– Na ulasku u Divčibare video sam znak za naseljeno mesto, vozio sam dozvoljenom brzinom i spuštao se ka hotelu. Kad sam došao do krivine posle koje počinje pravac gde se nalazi hotel, tad sam ugledao kolonu dece. Stisnuo sam i kvačilo i kočnicu, kočnica je bila tvrda kao kamen, nije reagovala. Stisnuo sam kočnicu svom snagom, ali opet nikakve reakcije nije bilo niti je auto usporavalo – ispričao je V. V.

Uspaničio se

Vozač tojote objasnio je da je razmišljao da povuče ručnu, ali se plašio da se vozilo ne prevrne.

– Kad sam shvatio da vozilo ne usporava, video sam ivičnjak od trotoara s leve strane. Namotao sam volan ulevo misleći da ću tako da se zaustavim. Uspaničio sam se, držao sam volan s obe ruke i prešao na suprotnu stranu puta. Mislim da sam prvo udario o ivičnjak, pa u decu. Sve je letelo! Nastala je opšta panika i histerija – plačući je rekao V. V.

TVRDIO DA ZNA KO SU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA: Dve nedelje nakon zločina osobe iz kriminalnog miljea označio kao odgovorne?!

On je dodao da je kad se vozilo zaustavilo istrčao da pomogne povređenom dečaku, ali da mu okupljeni nisu dali da mu priđe.

Sin jaukao i vikao: “Tata”

V. V. ispričao je da je njegov 7-godišnji sin počeo da jauče pre nego što je on tojotom uleteo u kolonu dece.

EKSKLUZIVNO: Ćerku ubijene pevačice ispitivali sudski veštaci iz Haga

– Vrištao je: “Tata, tata”. Onda sam ja povikao da mi ne rade kočnice – rekao je, kako se nezvanično saznaje, vozač tojote na saslušanju.

(Dnevne.rs/Srbijadanas.com/Izvor: Republika)

1 Comment on "ISPLIVAO ISKAZ VOZAČA KOJI JE USMRTIO ALEKSU: “Sve je letelo! Nastala je opšta panika i histerija”"

  1. miha bukovac | 16. June 2018. at 02:31 |

    Pa da su i kočnice bile u pitanju to ga ne abolira (oslobađa) od odgovornosti i kazne za tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim izhodom i ugožavanje više ljudi (dece)! On zna pravu istinu i neka je nosi u sebi, ali to nemože da oživi dete koje je ubio! Više je problem sudstva u Srbiji jer su sudije nestručne i ne etične, primitivne, ne civilizovane, lopovske!

Comments are closed.