ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI, ALI I MOTIV UBISTVA U ŠAPCU! Roditelji i IGNJATOV BRAT u policiji

otac

Foto: Facebook

Bogdan Gajić (20) iz Šapca, osumnjičen da je u porodičnom domu ubio svog četiri godine starijeg brata Ignjata, saslušan je juče u šabačkom tužilaštvu, gde se branio ćutanjem. Njemu je juče nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana.

Sagovornik napominje da, iako se u javnosti sada spekuliše da braća nisu bila u dobrim odnosima, te da je Ignjat maltretirao mlađeg Bogdana, ali i druge članove porodice, iz familije Gajić nikada nije stigla nijedna prijava za nasilje u porodici.

U nastavku istrage očekuju da će se utvrditi kakvi su odnosi bili među braćom, ali i sa ostalim članovima porodice.

– I roditelji i najmlađi brat će biti saslušani. Pored osumnjičenog, oni su jedini koji mogu da razjasne šta to nije štimalo u odnosu između dva brata. Kakva je to netrpeljivost ili zlostavljanje prethodilo zločinu. Za sada sve što se priča o odnosima unutra porodice su spekulacije – konstatuje izvor.

Zločin je otkriven sasvim neoubičajeno. Patrola koja je bila na redovnom zaduženju, primetila je mladića kako gura ručna kolica, što je bilo više nego sumnjivo u to vreme. Uz to mladić je nosio ašov i lopatu. Zaustavili su ga, i kada su pregledali kolica ugledali su leš, upakovan u najlon, pa u čaršav. Na lešu su uočene rane, pa je mladić koji je prevozio telo priveden.

“BEŽAĆETE NA TRAKTORIMA” Svedočenje Srba napadnutih u Kninu od strane PIJANIH NACIONALISTA (VIDEO)

Prema sadašnjim saznanjima u istrazi, veruje se da je osumnjičeni Bogdan je starijem bratu, koji je ležao u krevetu, “bokserom” i nožem zadao smrtonosne udarce. Da bi prikrio zločin, u zabranu, na kraju ulice, rešio je da zakopa Ignjatovo telo.

Rupu u koju je trebalo da položi bratov leš, prethodno je iskopao do pola, a ašov i lopatu je, kako se sumnja, poneo da bi dovršio “posao”.

U vreme zločina, njihovi roditelji su bili u Beogradu, a osumnjičeni Bogdan im je javio da su “u kuću došli neki ljudi i odveli Ignjata”. Pretpostavlja se da je na taj način želeo da sa sebe skine krivicu zbog Ignjatovog “nestanka”.

tragedija

Foto: Facebook/Ignjat Gajic

– Obojica su bila dobra deca. Kao klinci bili su dobri đaci, za primer. Bogdan je bio i dobar student koliko smo čuli. Nikada u komšiluku nisu pravili probleme. Sada čujemo priču kako je stariji Ignjat koristio drogu, da je maltretirao ukućane, a da li je to istina, možemo samo da nagađamo. Roditelji se nisu žalili, ali treba imati malo rezerve, jer ni oni, kao ni deca, nisu bili baš otvoreni za druženje sa ljudima iz komšiluka – kažu susedi iz Ulice oslobođenja.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)