“HTEO SAM MOJOJ TIJANI OBA PLUĆNA KRILA DA DAM..” Ispovest oca čiju je trudnu ćerku ubio grip

tuga

Tijana Gardić Foto: Privatna arhiva

Ratko Gardić iz Užica skrhan bolom sahranio ćerku koja je umrla u osmom mesecu trudnoće od opakog virusa

Hteo sam mojoj Tijani oba plućna krila da dam, pitao sam lekare može li to, ali nije vredelo…

Ovako je juče, u dvorištu porodične kuće u Kačeru kraj Užica, pričao Ratko Gardić, otac trudnice Tijane Gardić (29), koja je u ponedeljak preminula od posledica gripa. Tijana je u sredu sahranjena na gradskom groblju Sarića Osoje u Užicu.

– Ona mi je jedinica bila, što mi je bog uze – kroz suze je Ratko dočekivao prijatelje koji su dolazili da izraze saučešće.

ZAPLAKAĆETE! DEO ŠABANOVOG TESTAMENTA BODE OČI SVIMA: Od ogromne zarade koju je pošteno zaradio, skromni pevač imao je i JEDNU STVAR NA SVOJE IME!

Kaže da je Tijana u martu trebalo da se porodi.

– Znam da je pre petnaestak dana išla kod ginekologa. Nekako u to vreme, javila mi se telefonom, kaže: „Joj, taćo, loše sam, imam temperaturu.“ Posle je majka vodila kod lekara, znam da su bili kod pulmologa, išli redom i tražili pomoć…

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Zbog lošeg stanja prevezena je iz Užica u beogradski GAK „Višegradska“.

– Otkako je Tijana prebačena u Beograd, bila je na aparatima, nije bilo mogućnosti da se čujemo. Čuo sam se s lekarom koji ju je lečio, rekao mi je da joj je grip udario na pluća. Hteo sam da pomognem mom detetu, ako treba da joj dam oba plućna krila, samo da je spasemo… Rekao mi je da joj je loše, da ne može da diše – priča Ratko.

Planirao je da 19. februara ide u Beograd da obiđe ćerku, da priča s lekarima, da ostane pored nje…

– U ponedeljak, 18. ujutro, zvoni telefon. Vidim doktor iz Beograda. Presekao sam se, nisam smeo da se javim, tužan… Kasnije sam se javio. Kaže doktor: „Nažalost, moram da vam javim…“ Samo sam ispustio slušalicu.

Prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK „Višegradska“, za Kurir je rekao da je Tijana primljena 30. januara na odeljenje intenzivne nege.

PROŠLA JE KROZ PAKAO: Našu pevačicu je muž izbacio na ulicu, oteo joj dete, a ona je sve PREŽIVELA i danas izgleda KAO AVION (FOTO)

– Kao hitan slučaj poslata je iz bolnice u Užicu u osmom mesecu trudnoće sa, još u Užicu, dijagnostikovanim mrtvim plodom u materici, postavljenom sumnjom na H1N1 infekciju (što je ubrzo i potvrđeno), u izuzetno teškom opštem stanju, bez svesti, životno ugrožena, s visokom temperaturom, intubirana, na veštačkom potpomognutom disanju, modra, sa znacima jako teškog i akutnog popuštanja pluća i srca i veoma nestabilnog krvotoka.

Neposredno po prijemu sprovedene su sve mere intenzivnog lečenja i dijagnostike, kao i konsultativni pregledi, pa je urađen carski rez istog dana u večernjim satima i izvađen mrtav plod.

Poznate dame sa i bez šminke: Neverovatna razlika, da ne poverujete svojim očima! (FOTO)

Prebačena je na Infektivnu kliniku, gde je preminula.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir /Z. Šaponjić – M. Vujović)