HOROR KOD VARVARINA “Čuo sam unuku kako je vrisnula, dotrčao sam i video Stefana u lokvi krvi”

Banja

Foto: Dnevne.rs

Stefan Pajović (11) iz sela Zalogovac kod Varvarina poginuo je nakon što je na njega pao deo prikolice. Do tragedije je došlo kada se deo prikolice prevrnuo i pao na Stefana koji se tu igrao.

Dečak je sa vrlo teškim povredama dopremljen do Urgentnog centra u Kruševcu, ali svi pokušaji lekara da ga spasu nisu pomogli, jer je mališan podlegao povredama.

Rade Jovanović, stric majke Stefana Pajovića (11), dečaka koji je preminuo u bolnici u Kruševcu u sredu popodne, nakon što je tovarni deo prikolice-špediter pao na njega u dvorištu porodične kuće u selu Zalogovac kod Varvarina, kaže da je u jednom trenutku samo čuo unuku Anastaziju kako je pisnula i tada je odmah poleteo ka njoj.

– Kad sam je ugledao, pomislio sam da je povredila noge, jer mi se učinilo da tako nekako sedi. Ali, kad sam dotrčao i savio se, video sam Stefana u lokvi krvi.

Ni sam ne znam kako, ali nadljudskim naporima uspeo sam da podignem naslonjeni deo mašine koji je težak oko 300 kilograma, a zet Miloš je brzo izvukao svog sina i odneo ga u auto – kaže Rade o nesreći koja se dogodila.Sanitet hitne pomoći iz Kruševca koji je krenuo ka Zalogovcu, kod mesta Srnja je preuzeo Stefana.

– Odvezli su ga pravo na hirurgiju, tamo su se lekari nadalje borili za njega. Pokušali su sve, radili su i reanimaciju, ali, nažalost, nije bilo spasa – priča Rade o događaju koji je celu porodicu zavio u crno.

“Trčao je nasmejan, a sada ga nema. Komšija je uvek polako vozio kad je pio, ali sada je DODAO GAS” (INFO)

“Bio je svestrano dete”

Teške povrede ugasile su detinjstvo mališana koji je, kako priča rodbina bio svestrano dete.- Pomagao je roditeljima Milošu i Vesni, bio je vezan za starijeg brata Ivana, koji pohađa drugi razred Ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji.

Voleo je poljoprivredne alatke, kao mlađi trenirao je karate. Rođaci, prijatelji, komšije opisuju pokojnog dečačića kao dobrog i vaspitanog, nestašnog kao i svi drugi dečaci koji vole igru, a bio je i omiljen u svakom društvu – pričaju u selu za Stefana. U kruševačkoj bolnici je urađena obdukcija dečaka. Vreme i mesto sahrane biće naknadno određeni.

(Dnevne.rs /Izvor:  N. Božović, Blic)