HAOS U OBRENOVCU Masovna tuča u Osnovnoj školi “Jefimija”, više đaka povređeno

kazne

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Dva učenika povređena su u tuči u Osnovnoj školi “Jefimija” u Obrenovcu. U fizičkom obračunu u dvorištu ove obrazovne ustanove učestvovala su četvorica učenika.

Međutim, kako prenosi obrenovački RTV Mag, tokom nastave je došlo prvo do verbalnog konflikta između učenika osmog razreda.

Nakon nastave rasprava se nastavila van školskog dvorišta i u naselju Rojkovac, kada su se tri učenika OŠ “Jefimija” i jedan učenik Prve obrenovačke osnovne škole potukli. Prema nezvaničnim informacijama, dečaci su zadobili lakše telesne povrede.

Kako saznajemo, ceo slučaj je prijavljen policiji, a MUP Srbije je konsultovao tužioca za maloletnike. Takođe, obaveštena je i prosvetna inspekcija.

UHAPŠEN MUŠKARAC IZ GROCKE: Udarao nevenčanu suprugu pesnicama u glavu, skinuo joj svu odeću i druga terao da je obljubi

Podsetimo, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je nedavno da su škole dužne da prijave vršnjačko nasilje u roku od 24 sata, kao i da se godišnje prijavi 840 ovakvih slučajeva.

Desetak odsto otpada na one teške ili ekstremne slučajeve, poput nedavnog u Barajevu kada su devojčice u nekoliko navrata tukle svoju vršnjakinju, da bi snimci završili potom na društvenim mrežama.

       

(Dnevne.rs/izvor: blic.rs)