HAOS U HOLANDIJI: Pucao po putnicima u tramvaju, ima povređenih, policija: Ne isključujemo mogući TERORISTIČKI NAPAD (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

U holandskom gradu Utrehtu danas je došlo do pucnjave u kojoj je povređeno nekoliko osoba, javlja RT.

Do pucnjave je došlo u tramvaju na periferiji grada u 10 i 45 po lokalnom vremenu, ali nije poznato koliko osoba je poveđeno, kao ni motivi napada.

Nije jasno ni koliko je tačno napadača učestvovalo u pucnjavi, jer je nekoliko holandskih medija objavilo različite informacije, a zvaničnih još uvek nema.

– Napadač je počeo mahnito da puca – rekao je jedan od svedoka za holandski Nu.nl.

Policija: Ne isključujemo terorizam

Lokalna policija, koja je na Tviteru potvrdila da se incident dogodio, kao i da je više osoba povređeno, objavila je da ne isključuje mogućnost terorističkog napada.

Takođe, portparol policije izjavio je da se incident dogodio u ili blizu tramvaja na Skveru 24 oktobar, koji je pucnjave zatvoren

Na licu mesta nalaze se hitne službe i antiteroristički timovi, okolne ulice su blokirane, a lokalne vlasti apelovale su na građane da izbegavaju to područje.

Helikopteri hitne pomoći trenutno prevoze povređene u obližnju bolnicu. Prema navodima lokalnih medija, potraga za napadačem (ili napadačima) u toku.

Holandski premijer Mark Rute pucnjavu u Utrehtu nazvao je “zabrinjavajućom situacijom”. Rute je otkazao redovni sastanak sa koalicionim partnerima i uskoro bi trebalo da se konsultuje sa kriznim štabom.

Uskoro opširnije…

(Dnevne.rs / M.B., Blic)