Goran presudio sebi nakon KRVAVOG PIRA u Novom Sadu?! Policija danima traga za Jankovićem, ALI OD NJEGA NI TRAGA NI GLASA

ubistvo

Foto: Fejsbuk

Policija već tri dana traga za Goranom Jankovićem (37), koji se tereti da je macolom ubio suprugu Mirjanu (32), taštu Nadu (57) i tasta Branislava Pajića (57) u njihovoj porodičnoj kući u Novom Sadu.

Da tragedija bude još veća, zločin se dogodio naočigled Goranovog i Mirjaninog 10-godišnjeg sina.

Posle trostrukog ubistva Janković je pobegao s lica mesta, a policija je blokirala ceo grad u potrazi za njim.

Kuća pod nadzorom

Prečešljali su sve lokacije na kojima bi napadač mogao da se krije, ali od njega nema ni traga ni glasa. Zbog straha, preživeli članovi porodice Pajić su pod stalnim policijskim nadzorom, a nadgleda se i kuća u kojoj je Janković živeo.

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da je jedna od opcija da je Janković posle zločina presudio i sebi.

DETALJI TRAGEDIJE NA GRADILIŠTU U CENTRU BEOGRADA: Radnici radili na crno, a ne znaju ni koja firma ih je angažovala

– To je ubistvo iz strasti i postoji velika mogućnost da je Janković posle brutalnog čina i sebi oduzeo život. Kod takvih slučajeva kritično vreme je 48 sati, to je vremenski period u kojem dolazi do otrežnjenja, počinilac shvata težinu postupaka i ubija se – kaže Nikolić.

On dodaje da postoji mogućnost i da je Janković pobegao u inostranstvo ili da se krije u okolini Novog Sada.

– Šanse su 50:50, ali je važno da se utvrdi njegova sudbina. On predstavlja opasnost po okolinu i može da napadne i druge članove porodice Pajić. Ljudi su potreseni i pogođeni ovim stravičnim zločinom i žele da zločinac bude priveden pravdi – priča Nikolić.

“Nasilna ličnost”

Podsetimo, navodno, Mirjana Janković se sa decom vratila u roditeljsku kuću nakon muževljeve torture. Ona je 10. maja Gorana prijavila za nasilje, nakon čega mu je izrečena mera zabrane prilaska. On nije mogao da se pomiri s činjenicom da je izgubio ženu i decu, pa je krenuo u krvavi pohod.

SRPSKA HEROINA POGINULA ZA OTADŽBINU: U jeku krvavih borbi na Paštriku, mina je ubila prvu srpsku dobrovoljku Slađu

– To je tip ličnosti koji traži kontrolu i moć nad ženom i porodicom putem nasilja. Često žrtve traže pomoć od porodice, on je njenog oca i majku video kao nekog ko njemu uskraćuje moć, i to je direktan motiv za napad na njih. Takođe upotreba oružja koje zahteva direktan kontakt sa žrtvama pokazuje da je u pitanju izuzetno nasilna ličnost. Nasilje je njegov uobičajen model ponašanja kojim dolazi do željenog cilja – kaže psiholog Zoran Musterović.

FOTO: FACEBOOK, PRINTSCREEN

I nasilnik i žrtva s odašiljačima

Psiholog Zoran Musterović kaže da se u slučaju trostrukog ubistva u Novom Sadu sistem zaštite žrtve nije pokazao ni dobrim ni dovoljnim.

– Donet je zakon, ali treba poboljšati sistem kontrole. Janković je imao zabranu prilaska, ali se sve završilo ubistvom. Postoje načini da se spreči prilazak žrtvi. I nasilnik i žrtva treba da imaju elektronske odašiljače i da se njegov aktivira kad priđe bliže od programirane udaljenosti. Tad signal stiže do policije koja reaguje – objašnjava Musterović.

     

(Dnevne.rs/izvor: Srbija Danas.com, Republika)