FOTOGRAFIJA KOJA SLAMA SRCA: Ovo su otac i blizanci poginuli u saobraćajnoj užasnoj nesreći kod Požarevca

Banja

Foto: Dnevne.rs

Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd – Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov “sitroen”, iz još uvek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim “folksvagen šaranom”.

Aleksandar, njegova majka i jedan od sinova izdahnuli su na licu mesta i hitne službe koje su pozvane da pomognu povređenima mogle su samo da konstatuju smrt.

Drugi dečak, za koga se cela Srbija danas molila, izgubio je najtežu bitku u Urgentnom centru u Beogradu, gde je bio prebačen zbog teških povreda.

Kako su reporteri “Blica” kasnije saznali, Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero na odmor. Kako je razveden od supruge, dečaci su kod njega bili na letnjem raspustu.

otac

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / FACEBOOK

– Planirali su da se malo odmore, jer su dečaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu decu, dobili ih vantelesnom oplodnjom. Ne smemo ni da pomislimo kako je Slavici! – kazali su juče za “Blic” poznanici porodice Pešić. Dečaci su živeli sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, u Oplaniću. Ipak, redovno su posećivali oca i bili su izuzetno bliski.

TANJA BOŠKOVIĆ ISKRENO: Strah me je, SRAMOTA me da stanem pred svojom decom

– Saša je bio vezan za decu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dečaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promenio posao – navode Sašini poznanici. Aleksandru je brat preminuo, a on je živeo sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

U drugim kolima bez povređenih

U automobilu Adema Smaila, poreklom sa Kosova i Methoije ali državljanina Finske, u trenutku sudara nalazili su se njegova supruga i dvoje dece. Srećom, niko od njih nije povređen. Smail je uhapšen ubrzo nakon nesreće i određen mu je pritvor.

       

(Dnevne.rs /Izvor: J. A. Blic)