FILMSKO HAPŠENJE NA NIŠKOM AERODROMU: Prodali devojčicu (14), pa pokušali da je prokrijumčare avionom u Nemačku

Niš

Foto: Beta/Saša Đorđević

NIŠ – Niška policija je juče sprovela munjevitu akciju na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” gde je uhapsila Albanca F.O. (42) iz Prištine, R.F. (34) iz Kragujevca kao i nemačku državljanku M.B (18), a koji su pokušali da prokrijumčare devojčicu (14).

Oni se terete za krivično delo trgovina ljudima jer se sumnja da je devojčica žrtva seks trafikinga i da je trebalo biti prodata kao belo roblje.

– Sumnja se da su oni 31.maja u nameri da zarade novac pokušali da omoguće prelazak granice, na aerodromu u Nišu, maloletnici staroj 14 godina, koja je u Nemačkoj trebala da stupi u ugovoreni brak, a u stvari da nad njom bude u ropskom statusu – rečeno nam je u policiji.

Iz istrage nezvanično saznajemo da je ona prodata iz svoje kuće za izvesnu količinu novca.

– Devojčica je imala pasoš i brzo ćemo saznati da li je lažan. Takav način seks trafikinga je nekada rađen masovno. Roditelji je prodaju nekom gazdi, ali uz fiktivan brak sa nekim da bi kao legalizovali to. U ovom slučaju devojčicu je u Nemačku trebalo da odvede ova osamnaestogodišnja nemačka državljanka – rečeno nam je nezvanično u policiji.

U SRBIJI POČINJE KONAČNI SUKOB SVETSKIH SILA?! Amerika započela tajnu operaciju na KiM, Rusi čekaju signal da krenu!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, M.S.)