“E, PROFESORE”: Bivšeg nastavnika srednje škole u Kovinu PREBILI NEKADAŠNJI UČENICI nakon što je pokušao da odbrani devojku (INFO)

uvidjaj

Foto ilustracija /Tanjug

Bivšeg profesora Gimnazije i ekonomske škole “Branko Radičević” u Kovinu proteklog vikenda pretukla je grupa mladića, njegovih nekadašnjih učenika, a dok je trpeo udarce, nesrećni mladi čovek čuo je povike “E, profesore…”.

Naime, kako saznaje “Blic”, proteklog vikenda bivši profesor pomenute škole je, prolazeći pored lokalnog kafića, video kako mladić tuče devojku, te se umešao, pokušavši da je odbrani.

Ovo je probudilo još veći bes nasilnika, pa je pozvao svoje drugove koji su sedeli u istom kafiću. Grupa mladića, mahom sačinjena od njegovih nekadašnjih učenika, počela je krvnički da udara nesrećnog čoveka, a tokom batinanja su mu dobacivali i “E, profesore…”.

Događaj je na društvenim mrežama podelila sama direktorka škole Živka Černoh, a pored iznete situacije, ona je postavila i brojna pitanja, nastojeći da osvesti društvo o problemu sa kojim se suočavamo.

“Šta mladog čoveka od 18,19 godina navede da nekoga bije, da ne može da se iskontroliše, da ga nije briga koliko će bola i patnje naneti?”, “Da li im je svejedno?”, “Da li će odgovarati?”, pitala je Živka, dodajući da premda ovakav incident zahteva reakciju društva, ona veruje da će reakcija izostati.

ZAŠTO LEVITIRA PATRIJARH PAVLE? Goran Vesić objasnio zašto je spomenik takav kakav je (VIDEO)

Profesor prošao sa blažim povredama

Od izvora bliskog “Blicu”, saznali smo da je nekadašnji profesor srednje škole prošao sa blažim povredama, ali da sumnja da će ponovo raditi u prosveti, te da se stidi i da izađe na ulicu.

– Polomljeno mu je rebro i vidno je ugruvan, sada je kući i polako se oporavlja. Ipak, ono što je trajna posledica ovog incidenta jeste njegov osećaj postiđenosti i poraza, koji teško da će išta obrisati.

Nastojao je da nauči učenike moralu, lepom ponašanju i čestitosti, često im je govorio o vrednosnim normama i poštovanju – rekao je jedan od zaposlenih u Gimnaziji i ekonomskoj školi “Branko Radičević”.

Da stvar bude gora, pretučeni mladi čovek se, pored profesorskog poziva, bavio i poslovima koji se obavljaju na visini, objašnjava naš izvor, a sada, usled povreda, onesposobljen je za rad i na toj poziciji.

Kako je potvrđeno iz policije u Kovinu, bivši profesor je pretučen nakon što je prekinuo svađu momka i devojke. Na njega su tada nasrnula tri mladića, a on je prošao sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.

(Dnevne.rs /Izvor: Sanja Dabić, Blic)