DVE TEORIJE O BRUTALNOJ LIKVIDACIJI ZETA PINK PANTERA! Nebojša ubijen dok je sklapao kolica za bebu, a evo na koje motive ubistva sumnja policija

ubistvo

Foto: Kurir

Nebojša M. (38) iz Beograda, zet “pink pantera” Aleksandra Šarca (34), izrešetan je jutros ispred njihove porodične kuće na Banovom brdu dok je pored svog automobila sklapao kolica za bebu.

Nebojša je na mestu ostao mrtav, a napadač, koji je nosio belu jaknu, pobegao je belim “puntom”. Kako saznajemo, Nebojša je najverovatnije greškom stradao, jer je prava meta bio Šarac, koji je inače do sada nekoliko puta izbegao smrt.

Pucao mu u glavu

Pucnjava se dogodila u Ulici Rajka od Rasine 31 oko 10.30 časova.

– Nebojša je izašao iz stana i sišao do automobila kako bi uzeo kolica za bebu. Veruje se da je hteo sa suprugom, koja je Šarčeva sestra, da izvede dete u šetnju, pa je ona ostala da ga sačeka u stanu. Međutim, kad je izvadio kolica i počeo da ih rasklapa, pored njega je prošao beli “fijat punto” sa zatamnjenim staklima i zaustavio se nasred kolovoza. Iz njega je izašao napadač u beloj jakni i s crnom kapom na glavi i iz pištolja s prigušivačem, koji je izvadio iz ranca, otvorio vatru na Nebojšu M. i upucao ga u glavu i grudi. Potom je otrčao do “punta”, u kom ga je čekao vozač, i pobegao. Ceo zločin snimile su nadzorne kamere – kaže naš izvor iz istrage i nastavlja:

Napadač izlazi iz kola i vadi oružje iz ranca

NAPADAČ IZLAZI IZ KOLA I VADI ORUŽJE IZ RANCA FOTO: KURIR

– Komšije su videle mladića kako leži ispred kuće u snegu i odmah pozvale policiju – dodao je naš izvor.

Dva pravca istrage

Sagovornik Kurira navodi da se istraga ubistva kreće u dva pravca.

BIVŠI OBAVEŠTAJAC SRPSKE POLICIJE: Ubistvo Olivera Ivanovića palnirano u Bondstilu?!

– S obzirom na to da Nebojša nije imao problema sa zakonom, veruje se da je stvarna meta bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je nedavno izašao iz zatvora, gde je robijao zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. Šarac je inače deo bande Pink Panteri, koja je poznata po pljačkama juvelirnica. Napadač je verovatno čekao njega, ali ga je pomešao sa zetom Nebojšom, pošto je mladić imao kapuljaču zbog hladnog vremena – rekao je naš sagovornik.

Druga, manje verovatna verzija ubistva jeste da je Nebojša likvidiran iz osvete.

– Ne isključuje se mogućnost da su ubice htele Aleksandru da pošalju poruku ubistvom zeta – navodi izvor Kurira.

Nebojša pada, a napadač ga 'overava'

NEBOJŠA PADA, A NAPADAČ GA “OVERAVA”FOTO: KURIR

Drugi napad

Ovo nije prvi put da se Aleksandar Šarac nađe na meti. Podsetimo, u avgustu 2018. na kuću košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji živi odmah do Šarca, bačena je bomba.

– Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil, a ispostavilo se da on nije bio meta napada, već njegov prvi komšija Šarac, koji stanuje u drugom delu kuće. Priča se da je Šarac do sada u nekoliko navrata čudom izbegao smrt kad su pucali na njega – dodao je naš izvor.

Komšije Nebojše M. juče su u šoku posmatrale uviđaj i prisetile se bombaškog napada na Avdalovića.

– Nebojša je ubijen greškom, kao što je letos greškom bačena i bomba. Pričalo se da je tada jedan komšija koji je problematičan išao kod Vuleta i izvinjavao se, a čovek je odmah posle toga stavio kamere – rekle su komšije.

LUPAO NAM ŠAMARE AKO NE KAŽEMO CECI “DOBAR DAN”! Arkan je rasplakao Šekularca, a kad je video šta je uradio…

Ko je Aleksandar Šarac

Serija pljački zlatara

Aleksandar Šarac uhapšen je u Srbiji 2011, kada je imao 26 godina, kao član bande za koju se sumnjalo da je počinila seriju razbojništava u kojima je plen bio 250.000 evra. Navodno je hapšen i zbog trgovine drogom jer se verovalo da je njom snabdevao druge članove bande koji su narkotike posle preprodavali, dok je u pljačkama bio logistička podrška. Zbog trgovine drogom osuđen je na tri godine zatvora. Na odsluženje kazne u Zabelu upućen je 2014. Pušten je sredinom 2016. godine, nakon što mu je smanjena kazna, i to za sedam meseci. Nakon izlaska iz zatvora otišao je u Italiju, gde je u Milanu opljačkao zlataru. Juvelirnica “Eleuteri” opljačkana je u septembru 2017, a kao razbojnici identifikovani su Šarac i njegov drug Uroš I.

Crna serija

Greškom stradali

x Oktobar 2018 – Nebojša Mićić, otac voditeljke Marijane Mićić, povređen je kada je eksplodirala bomba ispod njegovog “golfa”. Bomba je navodno bila namenjena kriminalcu čiji je automobil, identičan Mićićevom, bio parkiran na istom mestu gde i “golf”.
x Avgust 2018 – Mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales teško je povređena u naselju Galenika. Lepotica se nalazila u automobilu prijatelja Strahinje Stojanovića kada je eksplodirala bomba, za koju se veruje da je bila namenjena njemu.
x Septembar 2017 – Advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je u Jagodini kada je napadač iz zasede u mračnoj ulici otvorio vatru na njega. Smrtonosni hici pogodili su ga u glavu i grudi, a sumnjalo se da je stvarna meta bio mladić koji živi u istoj zgradi.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Danijela Jovanović)