DRAMA SE NASTAVLJA: Nebojšu (20) su pronašli posle godinu dana, ali on ne želi kući! Otac želi da ga samo još jednom zagrli (FOTO)

nestanak

Foto: privatna arhiva

Informacija da je dvadesetogodišnji Nebojša Mladenović Šone iz aleksinačkog sela Donja Trnavapronađen posle više od godinu dana probudila je nadu u svima nama i obradovala njegovu porodicu. Ipak, novoprobuđeni optimizam i sreću muti činjenica da se nigde ne navodi gde se momak sada nalazi i gde je bio poslednjih godinu dana.

Nebojša je krajem jula 2017. godine otišao iz porodičnog doma u selu Donja Trnava u Policijsku upravu da preuzme ličnu kartu i od tada mu se izgubio trag.

Da je dečko pronađen objavio je na Tviteru Registar nestalih osoba Fondacije “Tijana Jurić”.

UŽASAN ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Sedeli u kafani i pili, počela je svađa i na kraju METAK U ČELO

Međutim, sreća njegovog oca Miodraga bila je kratkog daha jer osim ovog tvita nije dobio nijednu zvaničnu potvrdu koja bi rasvetlila sudbinu nestalog mladića. 


– Za navodni Šonetov pronalazak saznao sam od novinara. Zvali su me ljudi iz Subotice, Novog Sada, Vranja, Aleksinca…. svi tvrde da su ga videli, tako da zaista ne znam šta da mislim. Želim da verujem da je živ i zdrav, ali iako je nađen meni to saznanje nije dovoljno. To je moj sin koga volim, želim da ga dotaknem, da ga još jednom poljubim. Samo to bi me umirilo i okončalo muke koje trpim od 24. jula prošle godine kada sam ga poslednji put video – govori potreseni čovek.

Cela Srbija se pita gde je Nebojša i zašto nigde nema informacije šta je radio protekle godine. Telegraf je odgovore na ova pitanja potražio kod Igora Jurića, čoveka koji stoji iza Registra nestalih osoba.

– Nebojša se javio članovima dela porodice. Rekao je da je u Srbiji i da se zaposlio. Njegova je želja da se ne pojavljuje u medijima i da ne izlazi sa detaljima svog odlaska od kuće.

2 Albanca BRUTALNO pretučena u Novom Sadu, jednom se lekari BORE ZA ŽIVOT (INFO)

Jurić objašnjava da su razlog njegovog nejavljanja neraščišćeni porodični odnosi.

– S obzirom da je punoletan, mi moramo da poštujemo njegovu želju. Nama je važno da znamo da je bezbedan. Takođe, pronalazak Nebojše je dobar signal za porodice ostalih nestalih osoba da ne gube nadu, posebno za porodicu Barbare Vitez – kaže Jurić.

Ekstremni potez Prištine koji će staviti tačku na Briselski dijalog

Kada se radi o nestanku punoletne osobe, ukoliko bude pronađena, svi, uključujući i rodbinu, mogu biti obavešteni o mestu boravka samo uz njenu prethodnu saglasnosti. Ukoliko ta saglasnost bude uskraćena, osobi koja je prijavila nestanak, saopštava se samo da je nestalo lice pronađeno.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs,D. K./G. A.)