DRAMA KOD TRSTENIKA: Prevrnula se skela na Zapadnoj Moravi sa petoro ljudi, muškarac (70) nestao u bujici!

ronioci

Foto: Facebook Printscreen MUP

U ataru sela Selište, kod Trstenika, na Zapadnoj Moravi prevrnula se skela zbog povećanog vodotoka.

Petoro ljudi upalo je u hladnu vodu. Četvoro je uspelo da ispliva i trenutno im se ukazuje pomoć. Za muškarcem, starim oko 70 godina se traga. Skelu uglavnom koriste meštani za prevoz poljoprivrednih mašina.

Vodostaji na Dunavu i Velikoj Moravi u blagom opadanju

Vodostaji na velikim rekama u Srbiji nalaze se ispod nivoa redovne odbrane od poplava prema hidrološkim progozama RHMZ-a, saopštilo je JVP ”Srbijavode”.

Vodostaj na Dunavu i Velikoj Moravi je u blagom opadanju, dok su vodostaji na Savi, Drini i Zapadnoj Moravi u blagom porastu, bez približavanja upozoravajućim nivoima. Vodostaji na Dunavu, Tisi i na Savi su u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za oktobar.

PROČITAJTE JOŠ

SRBIJA IMA PRAVO NA ODŠTETU: Nemačka je dugovala Jugoslaviji 335 mil. dolara, nakon čega je načinjena GREŠKA

U skladu sa prognozama RHMZ-a i stanja zaštitnih objekata, svi objekti iz Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020.godinu preduzeli su pripremne radnje u cilju sprečavanja plavljenja područja.

Na vodnim jedinicama ”Drina-Loznica”, ”Pančevački rit” i ”Zapadna Morava – Kruševac” dežurne službe JVP ”Srbijavode” i nadležna vodoprivredna preduzeće sprovode 24-časovna dežurstva i prate situaciju na terenu.

 

(Dnevne.rs/TV Pink)