Drama ispred Urgentnog centra: Porodica odbijala da pacijent bude otpušten, legli ispred vozila, telima sprečavali prevoz

hitna

Foto: telegraf.rs)

Nerealna scena u krugu Kliničkog centra Srbije, ispred ulaza u Urgentni centar desila se jutros kada su prolaznici videli kako nekoliko ljudi leži na asfaltu ispred parkiranog sanitetskog vozila.

Nikome nije bilo jasno o čemu se radi, odvijala se prava drama, a onda smo saznali nekoliko ključnih informacija.

Naime, jedan pacijent je otpušten sa jednog odeljenja, uprkos protivljenju porodice. Za sada nemamo informaciju na koje odeljenje je bio primljen, ali je sigurno da je otpušten, što se članovima njegove porodice nije dopalo.

Otpušteni pacijent trebalo je, prema odluci lekara da bude prebačen na dalje lečenje u Valjevo, međutim, iz za sada nepoznatih razloga, njegova porodica je protiv te odluke.

Scena koja je iznenadila sve; Foto: Telegraf.rs

Oni smatraju da pacijent treba da ostane u Urgentnom centru i odbijaju transport.

Svoj bunt pokušavaju da izraze tako što su telima sprečili da sanitet krene na put. Tako je i nastao ovaj nerealan snimak.

HOROR U SMEDEREVU: U kanalu pronađeni delovi tela muškarca (INFO)

Telegraf.rs došao je u posed videa gde se jasno vidi kako dvoje članova porodice leži ispred točkova saniteta, onemogućavajući vozaču da pomeri vozilo s parkinga.

SANITET SA PACIJENTOM IPAK STIGAO U VALJEVO

Kako saznajemo, pacijent je ipak transportovan u Valjevo. U pitanju je ženska osoba starosti 36 godina.

Posle ubeđivanja rodbine, vozilo je krenulo i oko 13 sati stiglo je u Valjevo.

EMIR KUSTURICA O KOSOVU: Ne bi im dao ni PEDALJ, to je najveća pljačka u 20. veku

Pacijentkinja je primljena u bolnicu na odeljenje anestezije.

Dat je nalog sanitetskoj službi da se pacijentkinja koja je lečena u Urgentnom centru u Beogradu prebaci u valjevsku bolnicu.

SAOPŠTENJE URGENTNOG CENTRA

Nakon višenedeljnog lečenja u Urgentnom centru i zbrinjavanja životno ugroženog, akutnog stanja, pacijentkinja je upućena na dalje lečenje u nadležni regionalni centar.

NAJSIGURNIJE SELO ZA SRBE NA KOSOVU: Izbegavaju ga jedinice ROSU, evo i zbog čega (FOTO)

Prioriteti Urgentnog centra su zbrinjavanje akutnih, teških trauma i najtežih stanja, a pacijeti se radi daljeg nastavka rehabilititacije i nege, upućuju u regionalne zdravstvene centre.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)