DETALJI TRAGEDIJE KOD SMEDEREVSKE PALANKE: Točak traktora upao u blato, dečak (12) je dozivao pomoć!

bolnica

Foto: tanjug

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke stradao u dvorištu kada se prevrnuo traktor koji je vozio

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga. Kako nezvanično saznajemo, dečaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

Krenuo u njivu

– Kobnog dana dečak je bio u dvorištu i sedeo je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dečak, koji ima dve sestre, voleo je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor – kaže meštanin ovog sela i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA JE POSTALA JOS VEĆA: Otkriven identitet drugog pilota poginulog u nesreći kod Loznice, u službi proveo 26 GODINA (FOTO)

– Tragedija! Jadni ljudi. Toliko vode računa o deci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva deca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema rečima komšija, dečak je mali, a traktor je jak i verovatno ga je povukao.

– Priča se da je dečak sedeo na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dečak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je prikleštio – kažu oni i dodaju:

Ostao zaglavljen

– Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

– Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora lekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dečak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga – kaže izvor.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)