DETALJI TEŠKE TRAGEDIJE KOD INĐIJE: Baka očajnički pokušavala da pomogne unuku (9), dete kukalo: “GORE MI NOGE”

vatrogasci

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Devetogodišnji Pavle B. iz sela Ljukovo kod Inđije izgubio je život u požaru koji je zahvatio štalu u kojoj se igrao sa dvojicom mlađe braće i jednim drugom.

U požaru koji je izbio juče oko podneva u Ulici 1. novembra u jednoj porodičnoj kući u Ljukovu kod Inđije nastradao je dečak od devet godina, potvrđeno iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici. Do velikog požara je došlo u ekonomskom delu dvorišta, u štali gde se nekoliko mališana igralo.

Kako saznajemo, Pavle je oko podneva otišao u štalu sa dvojicom braće, uzrasta od sedam i pet godina, i jednim drugarom (7) iz komšiluka, koji je došao kod bake iz Beograda. Naime, kako su ispričale potresene komšije, dečaci su se ujutru igrali na ulici i ispred kuće, a potom i na senjaku iznad štale. U jednom trenutku vatra je počela da bukti u štali.

Dečaci koji su bili sa Pavlom istog trenutka sišli su sa štale i krenuli da dozivaju pomoć. Međutim, u tom trenutku roditelji trojice dečaka bili su na poslu i u njihovoj porodičnoj kući nije bilo nikoga osim bake Mire, koja ih je čuvala. Baka i komšije čuli su dozivanje mališana i istog trenutka došli do štale i uspeli se na merdevine sa spoljne strane. Mira se pela ka dečaku, koji je vrištao i dozivao je u pomoć kroz gusti dim i vatru.

– Ona je rekla dečaku „Pavle, baci balu i skoči na nju“, a on joj je plačnim glasom odgovorio „Ne mogu, baba, gore mi noge“. Te reči nam još odzvanjaju u ušima… Jadno dete kako je nastradalo… – pričaju komšije koje su takođe pritrčale u pomoć.

Trenutak kasnije, plamen je u potpunosti zahvatio dečaka i proširio se na visinu od deset metara i dečak je propao. Komšije koje su videle buktinju otišle su do svojih kuća i napunili kante vodom, sa kojima su pokušali da ugase stihiju dok ne dođu vatrogasci. Međutim, bezuspešno. Prema njihovim rečima, vatra je ugašena u potpunosti kada su došli vatrogasci, koji su pronašli beživotno telo dečaka.

TRI MESECA PRED SMRT ŠABAN SASTAVIO TESTAMENT: Evo kome ostavlja 2,4 miliona evra!

Celo selo Ljukovo je u neverici nakon strašne tragedije koja se dogodila. Pavlovi roditelji, slomljeni od tuge, juče nisu bili u stanju da razgovaraju o nemilom događaju, kao ni ostatak familije.

Braća nastradalog dečaka, koja su prisustvovali tragediji, kako nam je rečeno, odvezeni su kod rodbine kako ih ne bi dodatno potreslo izjavljivanje saučešća u njihovom domu. Po druga koji je bio sa njima odmah nakon tragedije došli su roditelji koji su ga odvezli nazad kući u Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon požara, kod jednog od dečaka su pronađene šibice, te se sumnja da su se dečaci u štali igrali šibicama, od kojih je jedna zapalila seno i dovela do nezapamćene tragedije. Šta je tačan uzrok nesreće pokazaće dalja istraga.

NEVIĐENA ZAVRZLAMA: Šta se STVARNO desilo s čuvenim genetičarom STOJKOVIĆEM i njegovom lepom zamenom?

Telo nesrećnog dečaka prevezeno je na Institut za sudsku medicinu, a obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti.

Inspektori su razgovarali sa roditeljima nastradalog dečaka i očevicima i ljudima koji su pokušali da spasu život mališana.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Blic.rs)