DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Odvukao je JELENU do vikendice, TUKAO JE, polomio sve kosti, a onda je 3 PUTA kolima prešao preko nje!

Jelena

Foto: Pritnscreen/Facebook

Zoran Gromović Zoka (46) iz Travnika, muzičar i bivši učesnik šoua “Pinkove zvezde” “pasatom” je u Gornjem Putićevu kod Travnika usmrtio svoju devojku Jelenu Tursun (35), pevačicu s kojom je nastupao, 2015. godine nakon jedne od svirki.

Iza nesrećne Jelene je ostalo troje maloletne dece.

“Brutalno je pretukao moju pastorku Jelenu dok nije ostala bez svesti, a onda je nekoliko puta prešao preko nje automobilom – priča Nenad Škorić iz Vajske, očuh pevačice Jelene Turšum (35), koju je ubio njen bivši momak i kolega Zoran Gromović (46) iz Travnika.

“Gromović je odvukao Jelenu do nekih vikendica. Tamo ju je tukao dok nije ostala bez svesti. Zatim je tri puta kolima prešao preko nje. Gazio ju je dok je nije ubio, a onda je zvao policiju, koja je pronašla telo moje poćerke”, rekao je Nenad Škorić.

IGRA SUDBINE: Samo dan pre smrti Dobrila je objavila fotografiju makete autobusa, identičnog onom u kom će stradati (FOTO)

Veštak sudske medicine dr Zdenka Cirhlarža pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku nabrojao je sve povrede koje je zadobila Tursun nakon što je vozilom Passat tog 28. novembra 2015. u ranim jutarnjim satima u travničkom naselju Gornje Putićevo pregazio Gromović.

Brojne povrede

Prema rečima dr Cirhlarža, Jelena Tursun imala je, između ostalog, višestruke prelome grudnog koša kao i prelome ključne kosti, obe karlične i preponske kosti, što ukazuje na delovanje teške statične sile.

“Povrede su nastale tokom jednog gaženja vozila koje se kretalo napred. Smrt je nastupila momentalno usled traumatskog šoka. Ni pravovremena lekarska intervencija ne bi sprečila smrtni ishod”, rekao je dr. Cirhlarž, istaknuvši da je do zaključaka došao na osnovu izveštaja sa obdukcije i odlične fotodokumentacije koju su izradili krim-tehničari MUP-a SBK.

Kantonalni tužilac Meho Bradić nije imao pitanja za veštaka, dok se branilac optuženoga po službenoj dužnosti Bekir Ferizović fokusirao na levi migavac jer je Tursun udarena levom stranom vozila, ali na licu mesta nije bilo tragova od loma levog migavca.

Uloženi dokazi

Isto je zanimalo i sutkinju Stanu Imamović, člana Sudskog veća. Dr Cirhlarž je kazao da ima tragova i na levoj strani vozila. Nakon što je tužilac Meho Bradić uložio materijalne dokaze, završen je dokazni postupak optužbe.

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA IBARSKOJ: Povređeno troje, a onda je usledio i udes na Obrenovačkom putu

Odbrana je predložila da se na narednom ročištu sasluša sudski veštak Stipo Martinović.

Zbunjeni svedok

Svedočio je i M. B. iz Viteza, čije je vozilo oštetio na parkingu optuženi Gromović. Svedok je prilično konfuzno ispričao da je njegovo vozilo malo oštetio Zoran Gromović, kojeg je poznavao odranije, ali tokom iskaza nije znao da objasni ni boju vozila niti je na pitanje branioca Ferizovića odgovorio na pitanje o eventualnim zaostalim delovima vozila. Kako je bilo reč o manjoj materijalnoj šteti, nije zvao policiju niti je od Gromovića tražio nadoknadu štete

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Srbija Danas.com)