DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA KOD APATINA: Otac (66) stao da zaštiti sina, komšija (46) mu odsekao ruku

hitna

Foto: Telegraf

Apatinac Roland R. (46) u utorak je mačetom odsekao ruku Prigrevčaninu Dušanu Č. (66). Nesrećni čovek je hitno prebačen u novosadski Klinički centar, gde doktori čine sve da mu spasu ruku. Napadač je uhapšen i određen mu je pritvor.

Ovaj tragični događaj zbio se oko 14 časova u dvorištu porodične kuće Dušana Č. u Prigrevici. Roland je, po informacijama bliskim istrazi, najverovatnije došao kako bi se obračunao sa Milanom Č., Dušanovim sinom, koji je osumnjičen da mu je pre dvadesetak dana zapalio pčelinjak, pričinivši mu ogromnu materijalnu štetu.

Milanov otac je, navodno, stao u zaštitu sina, na koga je Roland nasrnuo mačetom, i tom prilikom zadobio tešku povredu ruke.

– Šokirao sam se kad sam čuo šta se zbilo. Pretpostavljam da se Roland razočarao u sistem, jer je tužilac odustao od službenog gonjenja piromana i uputio ga da angažuje advokata i privatno pokrene tužbu. Planirali smo da ovih dana odemo na razgovor kod tužioca oko toga… Ne znam, valjda mu se sve to skupilo – još u šoku priča Rade Stevanović, predsednik Društva pčelara „Apatin“.

Prvi dan u 2020. bez snega, a evo kakvo će vreme biti za Božić

Još dodaje da je sa Rolandom bio sinoć na Božićnom vašaru, da ništa nije ukazivalo da bi ovako nešto mogao da uradi.

– Bio je sa suprugom i sve troje dece, delovao je normalno, staloženo. Ne mogu da shvatim zašto se odlučio na ovako nešto, i sam zna da to ništa ne rešava, zabrinuto je dodao Stevanović.

Istraga je u toku.

   

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Apatinske novine)