DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE KOD KOVAČICE: Kad je shvatio da je ubio čoveka, izvršio samoubistvo!

lovac

Foto: privatna arhiva

Viorel Stoja mislio da je pucao u divlju svinju, a kako se sumnja, kad je video da je usmrtio kolegu Miroslava Kalina, otišao kući i ubio se.

Lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina izvršio je samoubistvo u svojoj kući nakon što je, kako se sumnja, u lovištu usmrtio kolegu Miroslava Kalina (34) iz Kovačice misleći da je divlja svinja.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 20.30 časova u lovištu u šumi kod vojvođanskog mesta Kovačica. Kako saznajemo, Kalin je kobne večeri otišao u lov sa stručnim pratiocem, a pre nego što je krenuo, kao da je slutio, prijavio se lovačkom udruženju Lova.

HOLIVUDSKI GLUMCI U ULOGAMA: Vlada Srbije finansira film o stradanju u Jasenovcu sa 20 miliona evra?!

Upucan u glavu

– Procedura je da se svaki lovac javi kad odlazi u lov. Tako je i Kalin zvao predsednika udruženja da proveri da li je neko već u lovu. Rekao je da on ide i pitao: “Da neko još nije slučajno tamo, da me ne ubije?” Predsednik udruženja Vlada Žarkov rekao je da nema nikog jer se niko nije prijavio – rekao je za Kurir izvor blizak istrazi.

Viorel Stoja

VIOREL STOJAFOTO: PRIVATNA ARHIVA

On je dodao da je Kalin u lov otišao “ladom nivom” i da je pratioca ostavio na oko dva i po kilometra u čeki.

– Pratilac je oko 20.30 časova čuo pucanj i u 21 sat mu je poslao poruku i pitao ga da li je pala, misleći na divlju svinju. Odgovora nije bilo. Oko 22 sata su se dogovorili da idu kući, ali kako Kalina nije bilo, otišao je kod njegovog brata i tada je krenula potraga – objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je nekoliko sati kasnije pronađeno Kalinovo telo u žitu.

Kako saznajemo, metak je Kalinu prošao kroz vrat i glavu. Pretpostavlja se da je Viorel Stoja mopedom došao do lovišta, ali da za lov nije imao dozvolu.

NEPRISTOJNA PONUDA ZAPADA: Amerika dala Vučiću „POGUBAN PLAN PO SRBE“ za rešenje kosovskog problema, ako ne prihvati…

– On je faktički bio u krivolovu na divljač. Pucao je, kako se sumnja, misleći da je u žitu divlja svinja. Kada je prišao da proveri da li je svinja ubijena, shvatio je da je ubio čoveka. Otišao je kući i verovatno se iste večeri ubio iz pištolja. Njegovo telo pronašla je majka – kazao je izvor Kurira.

Lelek iz kuće

Dok je rađen uviđaj u lovištu, policiji je stigao poziv iz Uzdina.

BICIKLISTA SLOMIO LOBANJU DEČAKU (4) U NIŠU: Potresna ispovest majke

– Sve ukazuje na to da je Stoja ubio Kalina i da je potom izvršio samoubistvo. Međutim, istraga će utvrditi da li je on ubio lovca – kazao je naš izvor iz istrage.
Miroslav Kalin je živeo s roditeljima. Bio je oženjen, ali nije imao dece. Viorel Stoja je bio razveden, a u tom braku dobio je ćerku, koja je živela s majkom.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Jelena Rafailović)