Detalji hapšenja pomoćnika ministarke u Vladi Srbije: Alkohol i bahato ponašanje ga odveli u zatvor

Foto: printscreen/youtube

Prema nezvaničnim informacijama, njega je oko ponoći zaustavila saobraćajna patrola koja je obavila rutinsku kontrolu. Urađen mu je alko-test i otkriveno je da ima 1,4 promila alkohola u krvi.

Nakon toga je odveden na trežnjenje i određeno mu je zadržavanje od 12 sati, posle čega će ga saslušati sudija za prekršaje. Dobrijević je inače bio i načelnik Odeljenja za razvoj digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević naglašava da je preduslov bezbednosti u saobraćaju poštovanje propisa.

– Njihovim poštovanjem smanjuje se rizik od nastanka saobraćajne nezgode i, samim tim, čuvaju životi svih učesnika u saobraćaju. Svako ko je na javnoj funkciji ili je ličnost od uticaja mora da shvati da ima mnogo veću odgovornost u ponašanju, a samim tim, i u saobraćaju – kaže Miloševićeva.

PROČITAJTE JOŠ: JEDNA GRUPA LJUDI KOJI SU PRELEŽALI KORONU MORA VIŠE DA SE ČUVA?

Ona napominje da državni službenici ne predstavljaju samo sebe, već i institucije čija su personifikacija:

– To znači da moraju da budu pažljiviji, odgovorniji, jednom rečju, za primer ostalima

Vožnja pod dejstvom alkohola jeste drugi po redu uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda i prava je sreća kad pri vožnji u tom stanju niko ne izazove ili ne doživi saobraćajnu nezgodu, kaže naša sagovornica.

PROČITAJTE JOŠ: NOVO OTKRIĆE JE CRVENI ALARM ZA PUŠAČE! Najnovija studija razbija sve zablude o “zaštiti” od korona virusa

– Treba podsetiti da alkohol loše utiče na sluh, sužava vidno polje, remeti koordinaciju pokreta vozača, percepciju i pravovremenu reakciju. Naime, nakon samo dve čašice žestokog pića mi već imamo kašnjenje u reakciji od dve do četiri sekunde, u zavisnosti kako podnosimo alkohol. Pri vožnji od 60 kilometara na sat, te dve ili četiri sekunde znače da možemo preći i više od 10 metara i da pri tom, umesto da izbegnemo, izazovemo saobraćajnu nezgodu. Alkohol pruža osećaj lažne sigurnosti jer vozača navodi da potcenjuje rizik i da se lakše upusti u kršenje zabrana – zaključuje Jasmina Milošević.

 

(Dnevne.rs/Republika)

Be the first to comment on "Detalji hapšenja pomoćnika ministarke u Vladi Srbije: Alkohol i bahato ponašanje ga odveli u zatvor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*